Afbeelding

CD presentatie ‘Magnolia’ zaterdagavond op 7 maart in de Wier

Cultuur

Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar muzikaal in 2018 gevonden in een gebalanceerd muziekprogramma waarin solo- en duocomposities een grote rol speelden.

Deze avond brengt  het duo Kapteijn en Klat een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues, o.a.  van het nieuwste album van beide heren met de titel "Magnolia" en van Marcel's solo cd "The Man I Am".  Een uniek concert, in samenwerking met Friesland Pop onder de noemer "Friese Lente 2020".

Zanger Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met de band Ten Sharp (met o.a. Niels Hermes): de prachtige single "You" uit 1991 werd een regelrechte wereldhit.  Het is nog altijd wereldwijd te horen op de radio. In deze band speelden destijds ook Hubert Heeringa en Jelle Sieswerda.

Tegenwoordig maakt hij furore met zijn nieuwe band Marcel Kapteijn & the Raindogs. Zijn solo CD "the Man I Am" werd lovend ontvangen. Buiten de muziek om is hij ook als klompenmaker actief.

Pianist Boelo Klat ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de cd "Lost in Berlin" uit. Boelo is veelzijdig: zijn composities raken de pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud.

De pers schrijft over hem:

Klat's composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Informatie

Marcel Kapteijn, Boelo Klat @De Wier

Wanneer: Zaterdagavond 7 maart 2019

Aanvang: 20.30 uur, deur open 20.00 uur.

Entree: €17,50 p.p.

Toegang alleen na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 13 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46