dinsdag 22 september, 2020 08:50
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: MENDONCA JR

Fuerza Bruta zet je wereld op zijn kop

  Cultuur

Het wereldberoemde Argentijnse gezelschap Fuerza Bruta geeft in december maar liefst 22 voorstellingen in Leeuwarden. Het zijn dit jaar de enige uitvoeringen in Noord-Europa. Van 5 tot en met 19 december wordt het Noorden betoverd door Festival Fuerza Bruta. Gepresenteerd door Brave New World Producties, dit baanbrekende Argentijnse gezelschap is het belangrijkste internationale evenement in Friesland in 2019, na het een enorm succesvol jaar als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Dat bijzondere jaar verdient een vervolg. Want bezoekersaantallen en uitgaven per hoofd van de bevolking overtroffen alle verwachtingen, veel evenementen ontvingen prijzen en lovende kritieken en het bezoek van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe kreeg de National Best Event Prize. De komst van Fuerza Bruta past uitstekend in de legacy van '2018' dat voor nu en de komende jaren opnieuw bijzondere evenementen naar Noord-Nederland wil halen. Friesland is en blijft ambitieus na het culturele jaar. Brave New World Producties - met de voormalig producent van Royal de Luxe in haar midden - is dit jaar opgericht om cultuur van wereldklasse te blijven leveren; in combinatie met opkomende en jonge kunstenaars, muzikanten en filmmakers uit de regio.

Voor Fuerza Bruta werkt Brave New World Producties met Leeuwarden- Fryslân 2028 (de legacy organisatie van 2018). Samen willen wij de culturele programmering voor de komende jaren versterken. Fuerza Bruta zet je wereld op zijn kop zetten. Deze multidisciplinaire theatershow komt oorspronkelijk uit Buenos Aires en werd in 2005 gecreëerd door Diqui James, voormalig lid van theatergezelschap De La Guarda. In de show doorbreekt Fuerza Bruta alle taalbarrières en vertelt zijn verhaal via verschillende media. Het publiek valt daarbij van de ene in de andere verbazing.

Na wereldsteden zoals Buenos Aires, Londen, New York, Berlijn, Moskou, Beijing, Shanghai, Seoul en Tokio, wordt de show Look Up van 5 t/m 19 december uitgevoerd door Fuerza Bruta in een staalfabriek - Mannen van Staal - en mega tent aan de rand van de Friese hoofdstad. Ontsnap aan de realiteit en ervaar deze dynamische show waarin je wordt meegenomen naar een wervelende wereld waar het onverwachte domineert. De uitvoering is snel, verrassend en overal. Het is allemaal spektakel: in de lucht, op het podium en overal om je heen. Laat je meeslepen door een dimensie van nieuwe perspectieven, opwindende muziek, stoere luchtartiesten, bewegende podia en visuele verrassingen. Dit is een 360° -ervaring die je niet wilt missen.

Fuerza Bruta zet je wereld op zijn kop Verwacht niet te zitten tijdens dit high-speed theater / dans / muziek / acrobatiek / clubevenement. Ja, Fuerza Bruta tart de beschrijving. Terwijl je in de performance-ruimte staat, zullen verrassingen om je heen barsten, boven je, in het midden van de ruimte. Je weet niet waar je moet kijken - dus kijk naar links, kijk naar rechts, kijk omhoog! In de staalfabriek, het decor van het Fuerza Bruta Festival, gebeurt ook veel. Er zijn livebands, filmprojecties en kunstwerken, bars en eethoeken en nog meer entertainment zodat het avondvullende programma vooral als een festival voelt. Met Fuerza Bruta als hoofd act in een megatent.

Laat de stad je betoveren. En laat je onderdompelen in de wereld van Fuerza Bruta.

Combinatiepakketten zijn verkrijgbaar bij lokale hotels, zoals Van der Valk Leeuwarden. Tickets kunnen geboekt worden via www.vanplan.nl.

Meer berichten