Teamleider Rob Scholten van de Maaltijdservice poseert met één van de bezorgbussen.
Teamleider Rob Scholten van de Maaltijdservice poseert met één van de bezorgbussen. Foto: Rob Dijkstra

Interzorg Groep Maaltijdservice aan Huis ontzorgt klanten op kookgebied

Culinair

HEERENVEEN - Er gaat niets boven een verse en gezonde maaltijd, maar in de praktijk heeft lang niet iedereen daar tijd of energie voor. Een drukke dag op het werk, of simpelweg niet in staat zijn om een lekker en gezond gerecht klaar te maken. Interzorg Groep Maaltijdservice aan Huis biedt voor deze doelgroep een uitkomst. Dagelijks bereiden zij met veel liefde gevarieerde en verse maaltijden, waaruit mensen zelf een menu kunnen samenstellen. Een succesformule, waarvan steeds meer mensen gebruik maken, volgens teamleider Rob Scholten van de Maaltijdservice aan Huis. Reden om eens te bespreken wat de Maaltijdservice zo populair maakt.

“Wij bereiden zo’n 150.000 maaltijden op jaarbasis en bezorgen door heel Friesland. We zien echt een hele sterke toename in het mensen dat gebruikt maakt van de Maaltijdservice aan Huis, ook onder de jongere doelgroep”, begint teamleider en kok Rob Scholten zijn verhaal. “Niet iedereen is fysiek in staat om een maaltijd klaar te maken en ook jongeren zie je steeds vaker koelverse maaltijden bij ons afnemen. In corona-tijd durven sommige ouderen ook niet meer de deur uit te gaan en ook daarvoor bieden wij een ideale oplossing om toch aan de gezonde maaltijd te komen.”

Wij bereiden zo’n 150.000 maaltijden op jaarbasis.

Maaltijden zijn ISO 22000 gecertificeerd

De maaltijden van de Maaltijdservice aan Huis zijn van hoge kwaliteit. Dat bewijzen ze onder andere, door geslaagd te zijn voor het keurmerk ISO 22000 en de hoge score bij het klanttevredenheidsonderzoek. “Daar zijn we als Maaltijdservice enorm trots op. Het is de hoogst haalbare certificering met betrekking tot voedselveiligheid. Daar hebben we heel lang naartoe gewerkt en dat vinden we ook erg belangrijk, omdat we met kwetsbare mensen werken. De status kun je verdienen door alle risico’s in kaart te brengen waar je tegenaan kunt lopen als maaltijd verstrekker. Deze risico’s moet je vervolgens borgen en uitsluiten. Dat gaat heel ver. Zo kan ik bijvoorbeeld via een app de actuele temperaturen van de koelcellen in de bezorgbussen uitlezen, maar hebben we ook controle-strips die voorkomen dat er zeepresten op het vaatwerk blijft zitten. Oftewel, alles moet veilig en schoon zijn.”


De koks zijn druk bezig met het bereiden van het eten. - Rob Dijkstra

Een gevarieerd en gezond menu

De gekoelde maaltijden van Maaltijdservice aan Huis bestaan uit een gevarieerde en gezonde mix aan ingrediënten. Iedere dag is er een keuze uit drie menu’s, waaruit de mensen kunnen kiezen en afwisselen. Dat gaat van traditionele stamppotten, tot aan internationale gerechten, vers geleverd door lokale leveranciers. Deze producten worden ambachtelijk bereid. Iedere dag is weer wat anders waaruit de klanten kunnen kiezen. Daarbij houdt de Maaltijdservice ook sterk rekening met het vraag en aanbod van de mensen. “Een hele grote groep van onze afnemers bestaat uit ouderen, maar we passen het menu ook langzaam aan op de jongere doelgroep. Daarmee laat je ze richting de toekomst alvast kennis maken met ons concept. We kijken iedere cyclus weer waar de behoefte van onze klanten ligt.” Bij de Maaltijdservice aan Huis hoeven klanten geen contract af te sluiten en er is geen afname verplichting. “Wilt u 1 of 7 dagen in de week een maaltijd? De keus is aan u.”

Vertrouwde gezichten aan de deur

Nog een belangrijk onderdeel zijn de bezorgers van de Maaltijdservice. Dit zijn betaalde krachten, waardoor er de klanten vaste gezichten te zien krijgen aan de deur. “We merken dat klanten daar veel waarde aan hechten. We bezorgen eventueel tot de koelkast aan toe, waarbij de onderlinge binding en het vertrouwen ook belangrijk zijn.”


Voorbeelden van de kant en klare maaltijden. - Rob Dijkstra

Voldoening en waardering uit reacties

Teamleider Rob haalt veel voldoening uit het werk bij de Maaltijdservice. “Dat je iets bij kunt dragen aan de dag van mensen is heel waardevol. De meeste voldoening haal ik uit het succesvol afsluiten van een dag, dat wil zeggen dat we de kwaliteit hebben geleverd waar wij naar streven. Je moet daarin perfectionistisch zijn en het maximale willen bieden. Dat is onze kracht!”

Bent u nieuwsgierig naar de maaltijden van de Maaltijdservice aan Huis? Er is een proefactie in de maand juni: eenmalig 3 maaltijden, voor slechts 10,00 euro! Kijk op www.maaltijdserviceaanhuis.nl voor meer informatie.

Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 3 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00