Rijkele Dijkstra van Dijkstra  Assurantiën
Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën Foto: Rob Dijkstra

Wat zijn we toch een zeurvolk

Column

Afgelopen weken hebben te horen gekregen dat er steeds meer maatregelen inzake corona gaan verdwijnen. Prachtig toch? Natuurlijk kun je niet iedereen direct tevreden stellen maar in grote lijnen kunnen we weer redelijk normaal ons werk en onze vrijetijd beleven.

Ik heb me afgelopen dagen wel enorm verbaasd over het opnieuw opwerken van problemen en dan wel bij de uitvoering en ook handhaving van de controle op het vaccinatiebewijs of de negatieve test.

Waar in grote delen van Europa allang deze controle is ingevoerd en geaccepteerd, ook door ons Nederlanders die wel massaal op vakantie gaan naar deze landen, blijven we hier maar mekkeren over deze controle. 

Als ik zie dat tijdens mijn vakantie in Duitsland dit gewoon werkt en niemand daar een probleem van maakt. In Frankrijk waar ik zelfs op het terras mijn groene vinkje moest laten zien zoals alle anderen. Laat dan de horeca in Nederland dan eens kijken naar hun collega’s over de grens. Gisteren naar Cambuur geweest, ook daar wordt keurig gecontroleerd. Hoor je de clubs zeuren? Iedereen blij, zowel de club als de supporters.

Als dan ook de politiek nog eens begint over de enorme werkdruk bij politie en handhaving en het onmogelijk kunnen uitvoeren van controles, dan is het cirkeltje weer rond. Ook voor hun: kijk eens naar het buitenland. Waarom zijn wij zo anders dan de rest van Europa? We zijn gewoon een eigenzinnig, eigenwijs volkje. In andere landen zie je politie op straat, praat maken met ondernemers en tegelijk controleren. Daar gaat naar zowel ondernemers als bezoekers toch wat meer vanuit.

Nu moet ik zeggen dat voor de mensen die een negatieve test moeten overleggen het wat makkelijker gemaakt moet worden. Ook daar kun je een voorbeeld nemen aan Duitsland, daar vind je in elk centrum een mobiele testlocatie.

Column Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën

Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 2 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 20 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 23 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00