Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden.
Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden. Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Persoonlijk contact is zo fijn

Column

Je ziet het om je heen: de terrassen zitten vol, ondanks de beperkte openingstijden en slechte weer. Er staan lange rijen voor winkels om dan eindelijk het product wat je wilt hebben te voelen of te proeven. Of advies inwinnen bij een expert en niet alleen afgaan op een review. We zijn zo blij dat we weer met elkaar kunnen communiceren, kunnen lachen of huilen en dus van elkaar genieten. Want wij mensen zijn afhankelijk van persoonlijk contact. Zonder worden we depressief en is het leven lang zo leuk niet.

Ik hoop dan ook van harte dat onze detaillisten en horecaondernemers er nog een heel mooi jaar van kunnen maken. Wij kunnen ze er hierbij helpen door ons hart te volgen en het contact te zoeken waar we zo blij van worden.

Online aankopen doen kan in bepaalde gevallen best interessant en makkelijk zijn, maar geeft toch een heel andere dimensie dan het krijgen van een persoonlijk advies. Voor de prijs hoef je het niet te doen. Het is een fabeltje om te denken dat online kopen altijd goedkoper is. Van kleding online kopen, snap ik al helemaal niks. Je wilt toch weten of het goed staat en prettig zit. Als je steeds naar het postagentschap moet lopen om je niet lekker zittende bestelling terug te brengen, had je voor hetzelfde ook wel even naar de winkel kunnen gaan.

Ook in mijn vak hebben we te maken met het online afsluiten van verzekeringen. Advies geven doen ze online niet en als er wat is, dan is er niemand waar je op terug kan vallen en mag je hopen dat je fatsoenlijk geholpen wordt.

Laten we van 2021 dus het jaar maken waarin we na de overwinning op Corona onze behoefte naar persoonlijk contact herontdekt hebben.

Rijkele Dijkstra - Dijkstra Assurantiën

Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 2 minuten geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 22 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen gisteren