Rijkele Dijkstra
Rijkele Dijkstra Foto: Rijkele Dijkstra

2021

Column

We kunnen bijna een streep zetten door 2020. Een turbulent jaar van waar we vorig jaar om deze tijd niet van hadden kunnen denken dat deze zou gaan lopen zoals het nu gelopen is. De Wereld op z’n kop. Hoe een microscopisch klein virusje de hele wereld in de greep heeft gekregen en al onze mooie verwachtingen voor 2020 heeft doen smelten als sneeuw voor de zon. Een jaar waar we nog generaties lang over gaan spreken. 

Toch kijk ik graag vooruit en zoals we allemaal weten dat er na regen, zonneschijn komt, ga ik er vanuit dat we in 2021 deze eerste zonnestraaltjes gaan zien. Gelukkig worden de eerste vaccins nu goedgekeurd en worden hiermee vanaf januari ook de eerste mensen ingeënt. Het begin van het terugkomen naar het “oude normaal”. Ook komend jaar zullen we nog best druk zijn met het uitbannen van Corona en de negatieve gevolgen daarvan maar naar het einde van 2021 hopen we toch dat alles weer grotendeels normaal is. 

Dat alles weer zo wordt zoals het was betwijfel ik. We hebben wel een hele pijnlijke en dure les gehad en zullen ons leven toch iets anders moeten gaan inrichten om niet met regelmaat deze ellende tegen te komen. 

Toch, 2021, laten we er positief mee beginnen en elkaar helpen om zo snel mogelijk weer al die leuke dingen te doen waar we noodgedwongen een jaartje afscheid van hebben moeten nemen. Ik heb er zin in en bij deze wil ik alle mensen in de zorg, handhavers, bestuurders, vrijwilligers en wie dan ook bedanken voor het feit dat ze ons door 2020 heen hebben getrokken. Daarnaast chapeau voor alle ondernemers en hun personeel die noodgedwongen hun bedrijf hebben moeten sluiten. Het geduld en de offers die zij hebben gebracht, verdienen evenveel waardering. 

Rijkele Dijkstra
Directeur Dijkstra Assurantiën en de RegioBank in Leeuwarden

Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 15 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 18 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen 21 uur geleden
Afbeelding
Ontwikkelkader Spoordok: Stadsterp van de toekomst! Politiek 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00