Byonit
Byonit

Béyonit helpt lokaal mkb versneld naar meer omzet en klanten

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN – “Accepteer de situatie. Analyseer je bedrijf. Bekijk de bedreigingen, maar zie ook vooral kansen, hoe lastig dat ook is.” Dat is de visie van Frank Zijlstra en Bram Niemendal op ondernemen in crisistijd. Ze zijn expert op het gebied van online merkactivatie. Bedrijven beter laten presteren is het belangrijkste doel van hun bedrijf Béyonit. Dat doen de twee met een team van dertig enthousiastelingen. In tijden van corona bekijken ze hoe ze het lokale mkb kunnen ondersteunen met allerhande vraagstukken.

Het team van Béyonit lost elke dag technische, creatieve en marketinggerelateerde vraagstukken op. Zijlstra: “We kregen in de eerste coronagolf veel aanvragen van ondernemers die al een website of webshop hadden: hoe ze de volgende stap konden maken? Iedereen zit thuis. Scrolt door timelines van Facebook en Instragram en shopt online. Daar liggen grote kansen. Want tja, elkaar ontmoeten in de horeca zit er nu even niet in.”

Béyonit heeft in die eerste coronaperiode veel ondernemers geholpen met online aanbieden van hun producten of diensten op webshops als Bol.com en Amazon. Bedacht online mediacampagnes en hielp zo bestaande en nieuwe klanten op weg in deze bizarre tijd.

Versnelde uitrol webshop

Bram Niemendal: “In het begin van de uitbraak hebben we ondernemend Friesland geattendeerd op de mogelijkheden van internet. Dan kun je denken aan het op- of omzetten van online campagnes via verschillende kanalen. Om op die manier ondernemers aan nieuwe klanten te helpen. Of hun website eens onder de loep te nemen, deze te updaten en te verbeteren. Niet alleen van ondernemers overigens, ook andere organisaties. We hebben bij sommige klanten de webshop versneld uitgerold, omdat hun fysieke verkoop lastig of onmogelijk was geworden door de lockdown.”

Nieuwe weg inslaan

Maar wat nu als je de zaak moet sluiten? Dat het zover is gekomen dat je geen uitweg meer ziet? “Als ondernemer wil je verder. Dat is per slot van rekening je drive. Je bent niet voor niks gestart”, weet Frank Zijlstra. “Dan kunnen we meedenken over een nieuwe weg die je in kunt slaan of we nemen je huidige businessmodel onder de loep. We bekijken wat je deed, hoe je dat deed en we geven je handvatten om het roer misschien wel om te gooien of een doorstart te maken.”

Vrijblijvend advies

Daarnaast kwamen de marketeers erachter dat heel veel organisaties alleen nog op traditionele wijze werken. Niet online vertegenwoordigd zijn of het maximale uit alle mogelijkheden halen. Ook daar lag een schone taak weggelegd voor Béyonit. Niemendal: “We zijn nog lang niet klaar met deze taak. Ik weet zeker dat er nog heel veel ondernemers en andere organisaties zijn die onze hulp kunnen gebruiken. Er valt nog heel veel terrein te winnen. Corona krijgt ons als ondernemer er niet onder. Want ondernemers doen waar ze goed in zijn: doorgaan en niet bij de pakken neerzitten. Ga juist nu met ons in gesprek en samen kijken we waar je kansen liggen.

Weten hoe Béyonit ondernemers heeft geholpen tijdens de eerste golf? 

Ga naar https://www.beyonit.nl/digitaal 

Liever direct contact? mail frank@beyonit.nl.

Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 22 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen gisteren
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00