vrijdag 18 september, 2020 09:12
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: ROC Friese Poort
FOR REAL

Leffel Sportswear heeft een visie

  Bedrijf in beeld

Leffel Sportswear is één van de vijf bedrijven in winkelcentrum Zaailand waar studenten van ROC Friese Poort een werkplek hebben. Leffel sportswear heeft een visie, verteld mede eigenaar Siebe Bos. Het bedrijf wil investeren in de jongeren en proberen mee te geven hoe het is om een eigen onderneming te starten en te beheren: “Deze studenten staan voor belangrijke keuzes. Alleen als je weet wie je bent en wat je wilt met je leven kun je de juiste weg inslaan. Ook daarin geven we samen met de andere vier collega’s coaching. Want niet elke student is een ondernemer. Je wilt uiteindelijk dat ze allemaal een plek vinden waar ze horen. De potentiële ondernemer moet zeker wat in zijn of haar mars hebben.”

Het project FORREAL in het winkelcentrum Zaailand is niet de eerste keer dat Bos een groep studenten de fijne kneepjes van zijn vak meegeeft. De naam van zijn bedrijf Leffel Sportswear is zelfs samen met een student bedacht. “Ik heb affiniteit met de jeugd en ook een belang. We zoeken voortdurend om vakmensen, en deze zijn schaars, het is een investering in hen en in ons zelf, dat is het bijzondere aan dit project.”

“In de puberleeftijd zit je nog vol vragen. Je weet niet precies wat er bij je past, en wat je leuk vindt. Een werkplek als deze is een perfect moment om even te snuffelen aan dit vak.  Het is prachtig om jonge mensen enthousiast te maken voor het ondernemerschap.” Bij vorige winkels werkten de leerlingen nog in outletstores, in het Zaailand krijgen ze de kans te werken met nieuwe items en collecties. Het echte werk. “Een stage bij For Real duurt tien weken. Je leert de kassawerkzaamheden, inkoop, voorraadbeheer, samenwerken, leiding geven en heel belangrijk, de verkoop. Aan het einde van de rit heb je een redelijk beeld van dit beroep, maar ook zien we een wezenlijk verschil in de student zelf. Niet elke student is leergierig en talentvol. We motiveren en stimuleren.

SC Cambuur
Sinds kort werkt Leffel Sportswear samen met SC Cambuur. Je kan bij ze terecht voor alle Cambuur merchandise. Dit kan in de winkel in het Zaailand, maar ook in Burgum en Drachten kun je bij Leffel alle fanartikelen kopen. “We hebben prachtige toekomstplannen, een gezamenlijk doel voor ogen waar we met elkaar gaan scoren!”

Leffel Sportswear kan voor alle clubs in en rondom Leeuwarden passende sportkleding verzorgen. Denk aan clubtenues, bedrukte sporttassen en fanartikelen. Ook voor de studenten van ROC Friese Poort is het belangrijk dat de zaken goed lopen: “Als er niemand over de vloer komt, leren ze natuurlijk niets. We hebben mensen nodig om als klant langs te komen en ze uit te dagen tot verkoop en advies.”

Leven lang leren
In een prachtige stad bevindt zich een bijzonder project. Een samenwerking tussen ROC Friese Poort, Cambuur en ondernemers welke onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar brengt. Docenten, leerlingen en ondernemers moeten deze klus samen klaren. Dizzy, Real Tosti, Bruna en Buitengewoon mooi vormen samen met Leffel Sportswear, ’de ondernemers.’ Een fantastische uitdaging die je niet moet onderschatten. Het bedrijfsleven is namelijk voor alle partijen een ‘leven lang leren’. 

Naast dat de stages heel leerzaam zijn, geeft het de student ook vertrouwen. “In het begin is alles nog spannend. Ze zijn nog voorzichtig, weten niet precies hoe je een klant benaderd, maar aan het einde hebben ze meer zelfvertrouwen, iets waar ze op persoonlijk gebied enorm groeien. Prachtig om te zien!”

Leffel Sportswear
Winkelcentrum Zaailand als onderdeel van FOR REAL en tevens gevestigd in:
Leffel Sportswear Burgum
Tsjibbe Geartsstrjitte 4
9251 BR Burgum

0511 463 433
webshop@leffelsportswear.nl

100% Football Drachten
J.G. van Blomstraat 6
9203 RV Drachten

0512 – 76 00 20
drachten@100.football

Meer berichten