Afbeelding

Toyota Highlander komt naar Nederland

Auto & Stijl

De Toyota Highlander wordt voor het eerst officieel leverbaar in Nederland. De ruime, luxe 7-persoons SUV arriveert begin 2021 bij de dealers en wordt uitsluitend leverbaar met efficiënte en krachtige hybride-aandrijving.

De Toyota Highlander wordt na de RAV4 en C-HR de derde hybride-SUV in het Europese aanbod van Toyota. Het krachtige aandrijfsysteem met een 2,5-liter benzinemotor, twee elektromotoren en intelligente vierwielaandrijving is goed voor een hoog vermogen van 179 kW/244 pk en een maximum trekgewicht van 2 ton! Tegelijkertijd staat de geavanceerde hybride-aandrijving garant voor uitzonderlijke soepele en stille rijeigenschappen, terwijl de CO2-uitstoot van 146 g/km (WLTP, onder voorbehoud) de laagste in dit segment is. Tevens kan de bestuurder kiezen uit vier rijmodi voor verschillende rij-omstandigheden: Eco, Normal, Sport en Trail.

De Highlander is 4,95 meter lang. De tweede zitrij is over een afstand van 180 mm verschuifbaar, zodat de derde zitrij gemakkelijk te bereiken is en voldoende ruimte biedt voor twee volwassenen. Met de derde zitrij neergeklapt, is de bagageruimte 658 liter groot. Door ook de tweede zitrij neer te klappen, is zelfs 1.909 liter beschikbaar. Behalve zeeën ruimte wordt de Highlander ook gekenmerkt door luxe. Apple CarPlay, Android Auto, lederen bekleding, draadloze telefoonlader en een JBL-audiosysteem met elf speakers zijn standaard. De Premium-uitvoering heeft een 12,3-inch multimediasysteem, Head-up Display, stoelventilatie en digitale achteruitkijkspiegel met breder beeld.

Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 15 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 18 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen 21 uur geleden
Afbeelding
Ontwikkelkader Spoordok: Stadsterp van de toekomst! Politiek 23 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00