Afbeelding

Rij nu ook elektrisch in je bedrijfswagen

Auto & Stijl

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Niet alleen zorg je hiermee beter voor het milieu, het is (na de investering) ook vaak beter voor de portemonnee. Daarnaast zijn deze wagens welkom in milieuzones en kun je rekenen op diverse subsidies van onder andere de EU, het rijk en in sommige gevallen zelfs de gemeente. Niet gek dus als je als ondernemer ook graag een elektrische bedrijfswagen wil gebruiken. Gelukkig zijn hiervoor een aantal mooie types van verschillende merken op de markt. Volgens de ANWB zijn de Mercedes-Benz eVito, de Nissan e-NV200, de Renault KANGOO Z.E en MASTER Z.E en de Volkswagen e-Crafter de meest verkochte elektrische bestelbusjes en bedrijfswagens in Nederland.

Ook in 2020 komen er een paar nieuwe elektrische bedrijfswagens op de markt. De Fiat E-Ducato is één hiervan en zal over een paar maanden een leveringsstart maken. Deze elektrische bus heeft een groot formaat en is erg ruim. Daarnaast kun je naar wens het accupakket samenstellen en kiezen tussen 47 kilowattuur (goed voor 220 kilometer) of 79 kilowattuur (waarbij je al snel 360 kilometer kunt afleggen). 6,6 kW op één fase is de standaard, driefaseladen met 11 kW en 22 kW zijn optioneel en daar zul je waarschijnlijk die in de buidel voor moeten tasten. Snelladen gaat met 50 kW. Qua rijbereik scoort deze nieuwe Fiat fantastisch. Verwacht wordt dat hij in ieder geval twee van de populairste elektrische bedrijfsbusjes zal gaan inhalen, de Mercedes en de Renault MASTER Z.E.

Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00