Afbeelding

Earste eksimplaar fan ‘It Grutte Foarlêsboek II’ yn ûntfangst naam troch Aart Staartjes

Algemeen

Bij de Afûk is afgelopen zaterdag 9 november het tweede deel van 'It Grutte Foarlêsboek' verschenen. In het boek staan meer dan zestig verhaaltjes, liedjes en gedichtjes voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het eerste exemplaar werd te midden van zo'n 175 belangstellende vaders en moeders in ontvangst genomen door bekend Sesamstraat-acteur Aart Staartjes.

Het boek blijkt een succes te zijn, diezelfde dag ging al 10% van de oplage van 2000 stuks de deur uit. Eind 2018 werd een oproep gedaan aan alle (beginnend) schrijvers en illustratoren van Fryslân om een bijdrage in te sturen voor de nieuwe editie van het voorleesboek. Er werd massaal gereageerd, in totaal hebben zo'n 166 mensen werk ingestuurd. Een tekstredactie bestaande uit Tjitske van Dijk, Hermien van der Meer en toekomstig Berneboeke-ambassadeur Lida Dykstra beoordeelde de teksten en bood sommige schrijvers hulp bij het verbeteren van hun werk. Illustrator Marijke Buurlage zorgde voor de beeldredactie.

Ter ere van het 10-jarig jubileum van het tijdschrift én online platform heit&mem werd afgelopen zaterdag een feestje gehouden voor Friese ouders. Op het feest kreeg de Dronrijpster acteur Aart Staartjes het eerste exemplaar overhandigd. Meneer Aart had ook nog wel een aantal tips voor alle voorlezende ouders: "Je moet je niet aanstellen en geen rare dingen doen, dat vinden kinderen niet leuk. Ouders die andere stemmetjes opzetten vinden ze ook niet leuk. Ja, je moet heel gewoon doen."

'It Grutte Foarlêsboek II' is te krijgen in de Afûk-winkel of via websjop.afuk.frl.

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 40 minuten geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Het team van Albert Heijn Camminghaburen
Albert Heijn Camminghaburen wordt vernieuwd Verhalen uit de buurt 21 apr, 09:00