Afbeelding

Lekker Lomi Lomi in de LeeuwerikHoeve

Column

Geweldig Genoten bij de LeeuwerikHoeve in Burgum. Lomi Lomi Massage, voor iedereen aan te bevelen. Ontspanningsmassage en sportmassage inéén, want terwijl je harmonieus en vredig wordt gemasseerd worden ook de knopen in je spieren even meegenomen. En dat is echt lekker, daar knap je fysiek en mentaal van op. Zoals ik sowieso ben opgeknapt van mijn bezoek aan de Burgumer Thermen & Beauty.

Ik mocht er voor mijn werk naartoe, voor Rondom Leeuwarden. Om over de grote aanstaande uitbreiding van de Thermen & Beauty te schrijven, van 7.000 naar 7.700 vierkante meter wellness. En dan moet je natuurlijk ook zelf even ervaren hoe well dat wellness is, toch?! Vind ik ook. Want straks wordt het LeeuwerikHoeve 2.0, dus mag ik de 1.0 nog even ervaren.

Blij en Rûzich

Mijn ervaring: van alle warme en koude waterbronnen en warme tot hete luchtmomenten die ik er heb beleefd: ik ben er heerlijk blij en 'rûzich' (zoals wij Friezen zeggen) van geworden. En relaxed, zoals Engelsen zeggen en Nederlanders en Friezen tegenwoordig ook. Een aanrader. Ook mijn prikkelbare darm is blij met het eten in het restaurant, want ik mag helaas niet alles eten ondanks mijn voorliefde voor lekker eten. Hoe dat zit? Google op prikkelbare darm…

Van alles heb ik genoten. Van het 31 graden Celsius zwembad, 37 graden Celsius bubbelbad tot de 100 graden-sauna, tot het ijskoude dompelbad of de ijskoude regendouche, het opgiet-ritueel in de stammensauna, de heerlijke hapjes in het restaurant Puur Genieten, de relaxte waterbeddenruimte, echt alles zorgt in Burgum voor ontspanning. Het personeel, de omgeving, de andere gasten, alles.

Ontspannen en blij

Ik kom er heerlijk ontspannen en blij vandaan, weer klaar voor de dagelijkse dag, de dingen van thuis en werk, privé en kantoor. Vol vernieuwde energie kon ik de kinderfiets waar de ketting vanaf was geraced van school halen, de spacescooter bij de BSO (buitenschoolse opvang) ophalen, vuilnis naar containers brengen, eten klaar maken, na het eten en even nakletsen/spelen, de kinderen naar bed brengen, daarna nog even wat artikelen schrijven voor deze en gene krant, oftewel alles kon ik weer lekker relaxed en toch op tempo volbrengen. Heerlijk.

Ik weet zeker dat de Lomi Lomi massage aan dit relaxte succes heeft bijgedragen. Miranda Weidijk heeft het goed gedaan. Ook haar tip om met mijn door sportoverdrijving van een dag eerder gespierpijnde rug nog even naar de infraroodcabine te gaan, omdat die warmte diep in je lichaam en spieren trekt, was een hele goede. Ik ben er dus nog even tweemaal goed voor gaan zitten, want als ik het doe wil ik het goed doen. En het werkt.

Mijn ruggenwervel en spieren hebben er baat bij. Ik zit weer makkelijker rechtop en loop ook weer makkelijker rechtop. Die rugspierpijn komt van het racefietsen naar interviews met rugzak vol eten en drinken en digitale spiegelreflexcamera erin. Misschien moet ik dat wat minder vaak doen. Maar ja, het is zo leuk en zo goed voor je om te bewegen, dus dat bewegen blijf ik doen.

Mijn lijf weer in balans

Zo'n massage trekt mijn overbelasting wel weer bij, maakt mijn lijf wel weer in balans. In de goede richting. Ik moet het vaker doen om het nog meer in balans te krijgen, dat voel ik wel. De oorspronkelijk uit Hawaï afkomstige massage heeft denk ik zoals het beloofd voor een diepe ontspanning gezorgd en energieblokkades in mijn lijf opgeheven.

Nu mag ik weer aan het werk. Er moeten kranten worden gevuld met woorden en foto's, interviewafspraken worden gemaakt, aanrechten opgeruimd, vaatwasser in- en uitgeruimd, kattebakken geleegd, vuile sokken in de wasmand, kleren gewassen en opgevouwen, alles wat de moderne man er tegenwoordig ook bij moet doen naast zijn dagelijks werk. We hebben het er maar druk mee met zijn allen. Daarom is het goed dat Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve er is, dat er sauna's en wellnesscentra in de wereld zijn. Want even ontspannen en in balans komen… het is echt heerlijk.

Afbeelding
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 7 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 11 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00