Afbeelding

Studeren in Leeuwarden

Column

Nu het schooljaar alweer 2 weken op gang is, telt de stad ineens ook 7000 nieuwe eerstejaars studenten. Op verzoek van en in samenwerking met Leeuwarden Student City proberen mijn collega's en ik deze en hun studiegenootjes uit de leerjaren 2, 3 en 4 te verleiden om te gaan sporten. We organiseren een breed scala aan sportactiviteiten voor ze, dat varieert van basketbal tot volleybal en van dodgeball tot yoga. 

Als ik een in Leeuwarden wonende student zou zijn, wist ik het wel: ik zou daar dankbaar gebruik van maken! Maar goed, ik ben geen student meer. En toen ik het wel was, had ik zo'n aanbod niet nodig. Als student aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen was mijn hele studie namelijk al toegespitst op sport en bewegen. Bovendien sportte ik naast mijn studie ook al dusdanig en was ik zo fanatiek dat het me als Groninger niet kon weerhouden om wekelijks, 2x tussentijds, een retourtje naar 'huis' te maken om een basisplaats in het eerste te bewerkstelligen en vast te houden. De spaarzame tijd die ik daarnaast, en buiten het bijbaantje om, per week over hield, besteedde ik liever aan dat andere wat studenten volgens mij goed kunnen: uitgaan en lol maken in de stad. 

Er van uitgaande dat 'onze' studenten dat ook doen, hoop ik dat ze dat op een verantwoorde manier doen. Daarnaast hoop ik dat ze er een gezond voedingspatroon op na houden want studeren is, net als sporten, hard werken. De juiste (hoeveelheid) voeding is daarin belangrijk, want voeding is van grote invloed op onze gezondheid en de opbouw, het functioneren en het herstel van ons lichaam. 

Door dus aandacht te hebben voor die gezonde leefstijl, met sporten en bewegen, 'goed' eten én plezier maken, bewegen we ook samen met al die studenten naar een gezonde gemeente!

Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 4 minuten geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 16 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 20 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 08:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00