Afbeelding

Geslaagde buitentraining Leeuwarder Reddingsbrigade en zwemvereniging Orca

Algemeen

LEEUWARDEN - Het leek erop dat het weer niet mee wilde werken met de plannen van de Leeuwarder Reddingsbrigade en zwemvereniging Orca. Samen hadden zij een buitentraining bij de Groene Ster, in Leeuwarden, georganiseerd in het kader van het programma “Veilig de zomer in” van Orca. Tijdens dit programma hebben 30 kinderen uit Leeuwarden en omstreken aan hun zwemtechniek gewerkt om deze weer op peil te brengen. Hiermee wil Orca haar steentje bijdragen aan meer zwemveiligheid. 

“Voor een buitentraining lag het voor de hand om de samenwerking met de reddingsbrigade te zoeken”,  zegt Anneke van der Zwaag van zwemvereniging Orca. “Zij zijn immers de experts op dat gebied en weten het beste wat je kunt doen om jezelf of een ander veilig uit het water te redden.”

Zo kwamen er zaterdagmiddag ongeveer 20 kinderen, samen met hun ouders, in de stromende regen en bij frisse 18 graden naar de Groene Ster voor de buitentraining. “Wat een bikkels. Elk kind dat zich had aangemeld was er ook gewoon”, vertelt Van der Zwaag verder . Deze inzet werd uiteindelijk  beloond door de weergoden want op het moment dat de training begon, werd het droog. 

Onder leiding van Esmé Engelgeer van de Leeuwarder Reddingsbrigade begonnen de kinderen met een warming up op het strand. Ze speelden spelletjes waarbij reactie en snelheid een belangrijke rol speelden. Nadat de kinderen opgewarmd waren, gingen ze het water in. Met reddingslijnen, ballen en allerlei andere hulpmiddelen oefenden ze hoe je een vriendje in nood kunt helpen zonder jezelf in gevaar te brengen. Alsof het zonnige 30 graden was, renden de kinderen vol enthousiasme het water in en uit. 

Na een korte pauze om op te warmen, lieten de vrijwilligers van de reddingsbrigade zien hoe je kunt blijven drijven met allerlei hulpmiddelen die je op het strand en in het water kunt vinden. De kinderen oefenden vrolijk mee in het diepe water. Ze zwommen en plonsden in het water. En zo leek het op deze trieste zaterdagmiddag bij de Groene Ster alsof de zomervakantie al was begonnen. 

Na afloop van de training kreeg elk kind een brevet uitgereikt. De ouders van deze kinderen, maar ook de vrijwilligers van de Leeuwarder Reddingsbrigade en zwemvereniging Orca, gingen zaterdag naar huis in de wetenschap dat zij hun steentje hebben bijgedragen aan meer zwemveiligheid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 2 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 20 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 23 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00