Afbeelding

Cambuur, De Graafschap en Ex-Oranje Leeuwinnen voetballen bij Leeuwarder Zwaluwen

Algemeen

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli worden bij de Leeuwarder Zwaluwen drie bijzondere voetbalwedstrijden gehouden. Op 12 juli spelen Cambuur en De Graafschap een oefenwedstrijd tegen elkaar, een dag later komen de ex-Oranje Leeuwinnen hun krachten meten met het eerste vrouwenelftal van de Leeuwarder Zwaluwen. Tot slot voetbalt het net gepromoveerde Zwaluwen 1 tegen de spelers van Oud-Cambuur. Met de drie wedstrijden wordt een bijzonder seizoen voor de Leeuwarder Zwaluwen afgesloten. Boeiende sportieve uitjes!

12 juli: Cambuur – De Graafschap
Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen speelt Cambuur een bijzondere oefenwedstrijd op de grasmat van de Leeuwarder Zwaluwen. Op 12 juli is namelijk De Graafschap de tegenstander: de ploeg waartegen Cambuur in de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie nog aan het kortste eind trok. Tijdens deze oefenwedstrijd staat het trainersduo Henk de Jong en Sandor van der Heide echter aan het roer van Cambuur, in plaats van dat zij De Graafschap coachen. Lukt het Cambuur op 12 juli om onder hun leiding sportieve revanche te nemen?

13 juli: Ex-Oranje Leeuwinnen – Zwaluwen vrouwen 1
Op zaterdag 13 juli spelen de Ex-Oranje Leeuwinnen tegen het eerste vrouwenelftal van de Leeuwarder Zwaluwen. Dé kans voor iedereen die van vrouwenvoetbal houdt om de dames die het Nederlandse vrouwenvoetbal internationaal op de kaart hebben gezet van dichtbij in actie te zien. Meestal spelen de Ex-Oranje Leeuwinnen maar één wedstrijd per jaar, namelijk tegen de Koninklijke HFC in Haarlem. Dit jaar komen zij voor het eerst ook naar Fryslân.

13 juli: Zwaluwen 1 – Oud-Cambuur
Tot slot ontmoeten Zwaluwen 1 en Oud-Cambuur elkaar op 13 juli op het hoofdveld van de Leeuwarder Zwaluwen. Zwaluwen 1, dat met maar liefst zeventien overwinningen op rij overtuigend kampioen is geworden in de 2e klasse, zal alles op alles zetten om in de aanloop naar het komende seizoen in de 1e klasse opnieuw een overwinning te boeken. Zijn de spelers van Oud-Cambuur opgewassen tegen de mannen van Zwaluwen-trainer Carlo Rietdijk?

Nieuwe sporthal en kantine
Met de wedstrijden op 12 en 13 juli besluit de Leeuwarder Zwaluwen een bijzonder en druk seizoen. Niet alleen werd Zwaluwen 1 kampioen in de 2e klasse, maar ook de bouw van de nieuwe sporthal Nijlân met daarin de nieuwe kantine van de Leeuwarder Zwaluwen zorgde voor veel werk. Voor de Zwaluwen betekende dit onder andere een jaar lang 'behelpen' met een tijdelijke, kleine maar gezellige kantine en met noodkleedruimten. Nu de bouw nagenoeg is afgerond, is dat voldoende reden voor een feestelijke afsluiting van het seizoen. De nieuwe sporthal zal na de zomervakantie officieel worden geopend.

Op www.leeuwarderzwaluwen.nl is meer informatie te vinden over de voetbalwedstrijden op 12 en 13 juli.

Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen gisteren
Afbeelding
Ontwikkelkader Spoordok: Stadsterp van de toekomst! Politiek 27 mrt, 10:00