World Food Week in Fryslân 14-20 oktober
AlgemeenLEEUWARDEN - De keuze voor wat men eet, maakt het verschil voor gezondheid, klimaat, biodiversiteit en de agrarische sector. Mensen bewust maken van hun keuzes is een belangrijk thema van de eerste World Food Week van 14 tot en 20 oktober in Friesland. Tijdens deze week worden in geheel Friesland verschillende voedselgerelateerde activiteiten georganiseerd.
"Eten is een sociale activiteit en nauw verbonden met wie je bent", aldus wethouder Herwil van Gelder van de gemeente Leeuwarden. "Dit willen we vieren tijdens de World Food Week. We roepen iedereen op samen een maaltijd te koken met seizoeningrediënten uit de eigen regio en met meer groenten en minder vlees." Deelnemers maken kans op twee kaartjes voor het Bûter, Brea en Dutch Cuisine Diner bij het Friesland College op 17 oktober.
In het voorjaar van 2019 stelde het college van b&w de Leeuwarder Voedselagenda vast om impulsen te geven voor een verandering van ons voedselsysteem. De komende 2 jaar zet de gemeente in op verschillende activiteiten, zoals het stimuleren van gezonde en streekeigen voeding binnen de eigen organisatie en bij mede-overheden, instellingen en lokale horeca in de gehele gemeente.
De World food week is een initiatief van de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Vereniging Circulair Friesland. Meer informatie, programma en aanmelden voor Heel Fryslân Kookt, ga naar www.worldfoodweek.nl