Afbeelding

Vijfjarig jubileum Decathlon Leeuwarden is bijna zover

Algemeen

De entree van de bijzondere sportwinkel Decathlon naar Nederland deed de sport-retailwereld op zijn grondvesten schudden. Vijf jaar geleden in november 2014 kwam de winkel naar De Centrale in Leeuwarden, als onderdeel van een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in Frankrijk. In de Leeuwarder vestiging – net als alle vestigingen – zijn producten van 65 (!) sporten te koop, voor een geweldig lage prijs.

Decathlon Leeuwarden heeft zijn bestaansrecht bewezen, er wordt volop gebruik van gemaakt. Ouders met sportende kinderen zijn er ook erg blij mee, want het wisselen van tenues - omdat het kind groeit of op een andere sport wil - is nog nooit zo betaalbaar geweest. Het prijstechnische verhaal, in combinatie met kwalitatief goed materiaal, is een
succes.

Sport voor iedereen betaalbaar maken
Sporten voor iedereen betaalbaar maken is dan ook een belangrijke doelstelling van de sportketen. Iedereen zou moeten kunnen sporten, ook mensen met een kleine beurs. Alhoewel, mensen met een grotere portemonnee vinden het ook geweldig als ze geld kunnen besparen voor hun wintersport of zomervakantie. Want ook al het (ski)materiaal voor je wintervakantie of (kampeer)materiaal of zeilsportmateriaal voor je zomervakantie kun je bij Decathlon aanschaffen.

Assortiment op publiek afgestemd
Een opsomming maken van de 65 sporten is ondoenlijk. Wat wel te doen is, is te vermelden dat exacte invulling per Decathlon-winkel kan verschillen. Het assortiment wordt per regio op het publiek afgestemd. Dat doet niet de vestigingsmanager (store leader) maar de sport leaders op de werkvloer. "Onze sport leaders doen zelf ook aan de sporten waar zij de producten van verkopen en weten precies wat wel of niet loopt of wat wel of niet van goede kwaliteit is voor die sport", zegt store leader Naut Verkijk.

Decathlon Leeuwarden heeft 16 sport leaders die het assortiment bepalen. Van grote sporten als voetbal alsmede kleinere maar momenteel zeer populaire trendsporten zoals stand up paddle en boksen, overal zijn er kenners van in de winkel. Decathlon heeft daarom ook graag samenwerkingsverbanden met lokale verenigingen en sportbedrijven, omdat zij goed weten welk materiaal het beste bij hun sport past.

Clubs werken samen met Decathlon
Decathlon Leeuwarden werkt bijvoorbeeld samen met Aris Basketbal, Northern Star Honkbal, Poona Badminton, HSV Vissen, Skûtsje de Waaksdom, Gideon van der Meulen Boksen, Ready Leeuwarden Tafeltennis en Elfsteden Estafette Hardloop-events. Dit kenmerkt de diversiteit van de retailer.

Wil je ook samenwerken?
De komende tijd wil Decathlon zich richten op het verder uitbreiden van haar netwerk met lokale sportverenigingen en sportbedrijven. Dit doen ze samenwerkingen aan te gaan die
op de lange termijn bijdragen aan sport toegankelijker te maken voor iedereen. Iedereen die een goed voorstel heeft is vrij contact met ons op te nemen via leeuwarden.zakelijk@decathlon.com.

Naut: "Van watersport tot voetbal, hockey, hengelsport, het is echt teveel om op te noemen, er is geen sportretailer te noemen met zo'n groot assortiment als wij. Ook sporten als golf en paardensport worden door ons toegankelijker voor iedereen en daar willen we nog graag verder stappen in zetten. 

Dus bij deze nogmaals de oproep: iedereen met een goed idee mag zich bij ons melden. Wij zien de reacties graag tegemoet."

www.decathlon.nl

Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 47 minuten geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen gisteren
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen gisteren