Afbeelding

Smartphone-statistieken: waarvoor gebruik jij je mobieltje?

Algemeen

Als iemand je 30 jaar geleden had verteld dat in 2022 meer dan 90% van de volwassenen een mobiele telefoon zou hebben, wat had je je daarbij dan voorgesteld? Toen was dat waarschijnlijk een beeld geweest van mensen die eindeloos zouden bellen en gesprekken voeren. Inmiddels zijn we 2022 en de realiteit ziet er heel anders uit. En hoewel we onze telefoons voortdurend gebruiken, is dat meestal voor andere taken dan telefoongesprekken. De combinatie van een aantal enquêtes door onder andere Statista, Ofcom en StatCounter levert ons verrassende resultaten. Ze zijn weliswaar van toepassing voor het Verenigd Koninkrijk, maar we kunnen ze wellicht probleemloos op onze eigen Lage Landen extrapoleren. 

Het laatste nieuws 

Eén van de dingen die de Britten het vaakste doen, is hun e-mails checken (85%). Bijna drie kwart van de toestellen worden dagelijks gebruikt om op de hoogte te blijven van wat vrienden, familie en andere kennissen zoal doen op sociale media. Bovendien gebruikt ongeveer 70% hun mobieltje om online tijdschriften en nieuwsberichten te lezen. Tenslotte is er “zoeken naar gezondheidsadvies” wat 60% inneemt. We willen geïnformeerd zijn, we willen weten wat er rondom ons in de wereld gebeurt en met een 3G of 4G verbinding hebben we die informatie direct bij de hand. 

Online aankopen 

Online aankopen is praktisch. Vooral is het in deze onzekere tijden veilig. Mogelijk is dat de reden waarom ongeveer 81% van de Britse telefoonbezitters hun spullen bestellen bij Amazon, ASOS, Tesco en andere webwinkels. Ook leveranciers zoals Deliveroo en Just Eat zijn in dit percentage inbegrepen, dus apps voor een snelle hap of een volledig diner. We verwachten dat dit terug zal veranderen wanneer het ergste van de pandemie voorbij is. Vooral op dagen met mooi weer zullen de charmante winkeltjes in steden zoals Leeuwarden, Heerenveen en Sneek weer net zo vaak bezocht worden als vroeger. En dan geniet iedereen weer van een heerlijk etentje of drankje in en lokaal resto of café. 

Spelletjes spelen 

Bijna de helft van alle smartphone gebruikers neemt hun toestel in de hand om eventjes de tijd te verdrijven met een game. En daarbij gaat het niet altijd om spelletjes voor kinderen! De gamers van vandaag zijn van alle leeftijden, en sommige niches zijn specifiek gericht op een eerder volwassen demografie. Zo heeft de nieuwe gokwetgeving van vorig jaar de online casino Nederland markt opengesteld voor nieuwe aanbieders, waarvan de meeste zich voornamelijk richten op mobiel in tegenstelling tot desktop. 

De rekening betalen 

Spullen kopen en van spelletjes genieten, is natuurlijk leuk, maar zonder geld kom je niet ver. Gelukkig kunnen we dat nu heel eenvoudig en snel regelen met internet banking. Wist je dat ongeveer drie kwart van de Britse bevolking hun bank- en spaarrekening online regelt? Niemand wil teruggaan naar de tijden van vroeger waar je uren in de rij moest staan aan het bankloket. 

Muziek 

Niet minder dan 62% van de bevolking in het Verenigd Koninkrijk logt in bij een muziek streamer om naar de nieuwste hits te luisteren, naar tijdloze oldies, klassieke muziek of nog een andere muzikale stijl. De razendsnelle evolutie van de afgelopen jaren op gebied van hoofdtelefoons en oordopjes zal daar ook niet vreemd aan zijn. Sinds de verbeteringen op gebied van active noise cancelling kun je op en top genieten van de mooiste songs. 

 

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 2 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 28 mrt, 13:19
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00