Afbeelding

Hulde aan de Horizon

Cultuur

TIETSJERK - Natuurgenieters, buitenbeentjes, stappenzetters en vrijbuiters trokken er in 2020 op uit om een ode te brengen aan het Friese landschap. In tijden van dichte deuren, waarin je je niet kon verliezen in festivals, onderdompelen in theater of laten vervoeren door museumstukken, konden ons alleen opladen aan de frisse buitenlucht. Aan ons Friese landschap.  Aan de oproep om je foto te delen van je mooiste horizon werd volop gehoor gegeven. Ruim 1500 inzendingen kwamen via huldeaandehorizon.nl binnen en vormen samen de langste, kleurrijkste en diverse horizon.  

Ongeveer 1000 foto`s worden tentoongesteld over een lengte van 150 meter en vormen mienskip kunst die de langste en meest diverse horizon van Friesland laat zien. De expositie vindt plaats in Park Vijversburg en is te zien van 14 oktober tot en met 21 december 2021 dagelijks tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Toegang tot het park kost €2,50.

In dat landschap gloorde altijd licht aan de horizon, hoe die horizon er ook uit zag. Paars van de heide, grijs van het slik, groen van het gras... Het deed ons beseffen hoe belangrijk dat landschap is en hoe fijn het was dat we ervan genieten mochten. Daarom roepen we je nu op om samen met alle andere natuurgenieters een ode te brengen aan dat landschap.

Een staande ovatie aan onze natuur. Een Hulde aan de Horizon.

Toegang kost €2.50 euro voor het gehele Park Vijversberg, kaartjes kunnen bij de ingang van het park gehaald worden. Speciaal voor de lytskes onder ons hebben we een leuke Hulde aan de Horizon kwis ontwikkeld. De Kwis kan je vinden op www.huldeaandehorizon.nl. Heb jij alle antwoorden geraden? Check je antwoorden op dezelfde site, maar stiekem niet spieken hè!

Over Hulde aan de Horizon

Hulde aan de Horizon is een initiatief van Visit Friesland en haar partners met als doel het prachtige Friese landschap in de schijnwerpers te zetten. Dit initiatief maakt onderdeel uit van het landelijke themajaar Ode aan het Landschap. Wil je het landschap in onze provincie écht ervaren, kijk dan op www.friesland.nl/ode.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 23 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 19 apr, 12:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00