Afbeelding

Maritieme Academie Harlingen neemt nieuwe scheepsmotor in gebruik

Algemeen

HARLINGEN - Maritieme Academie Harlingen neemt vandaag een nieuwe scheepsmotor in het motorenlokaal in gebruik. De generatorset is aan het begin van het jaar gedoneerd door Superjacht Seawolf en wordt gebruikt bij de vakken Motorenkennis en Onderhoud van de uitstroomrichtingen VMBO Scheeps- en Jachtbouw en VMBO Rijn-, Binnen- en Kustvaart.

‘We zijn ontzettend blij met deze donatie. Het is een uitbreiding van het huidige aanbod van generatoren’, vertelt directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen. ‘Met deze generatoren leren onze leerlingen in de praktijk hoe ze de verschillende motoren in de machinekamer aan boord van een schip moeten onderhouden en storingen moeten verhelpen.’

Ook de plaatsing van de generatorset is onderdeel geweest van het onderwijs bij de Maritieme Academie Harlingen. ‘Een zeer leerzame opdracht voor de leerlingen uit de bovenbouw. Hoe installeer je een motor? Hoe zorg je voor de juiste aansluitingen en wat is ervoor nodig om een motor aan de praat te krijgen?’, aldus Mintjes.

Over de Seawolf

De Seawolf is omgebouwd tot superjacht.In een vorige carrière heeft het schip dienst gedaan als zeesleper Clyde bij rederij Smit. De Clyde is in 1957 gebouwd door de inmiddels gestopte Nederlandse scheepswerf J & K Smits, onderging een uitgebreide vier jaar durende refit van 1998 tot 2002, waarbij ze voor het eerst werd omgebouwd van een zeesleepboot tot luxe jacht. De Seawolf biedt plaats aan maximaal twaalf gasten in zes passagiershutten, waaronder een luxe master suite, een VIP suite, twee eenpersoonshutten en twee tweepersoonshutten. Aangedreven door twee Smit Man RB666 1.500 pk motoren, heeft ze een topsnelheid van 15 knopen, een kruissnelheid van 12 knopen en een indrukwekkend bereik van 18.000 nm.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 21 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 28 mrt, 10:00