Mark Bosma op de bank bij Leeuwarder Zwaluwen in 2015.
Mark Bosma op de bank bij Leeuwarder Zwaluwen in 2015. Foto: Henk Jan Dijks / Dijksmedia

Mark Bosma stopt als hoofdtrainer bij Be Quick Dokkum

Sport

Mark Bosma is na dit seizoen geen hoofdtrainer meer bij Be Quick Dokkum. Ondanks de goede resultaten en de binding met de club, heeft Bosma besloten om zijn contract niet te verlengen. Hij neemt een sabbatical van het voetbal. 

Spelers en bestuur wilden van Be Quick wilden graag met Bosma verder, maar Bosma voelt te weinig motivatie om na dit seizoen te gaan. Op de site van Be Quick geeft hij uitleg: “De pandemie en de maatregelen hebben invloed op mijn motivatie. Vorig seizoen werd snel afgebroken en dan je train wel en dan weer niet, en soms in twee- of viertallen. Ik heb daar wel moeite mee. Het heeft me aan het denken gezet. Ik werk al heel lang als trainer in de voetballerij. Ik wil nu tijd om te beraden wat mijn volgende stap en werkzaamheden zijn.”

De beslissing staat dus los van Be Quick. “Ik heb het hier echt uitstekend naar mijn zin. De spelersgroep, de staf, ik heb echt een goede click met de mensen en de club. De voorzieningen zijn hier ook top. Ik kan iedere trainer deze club aanraden.Dat maakte voor mij de beslissing ook heel moeilijk. Maar als ik iets doe, moet het met volle 100% overtuiging. Het is nu tijd voor wat anders”, schrijft de club op haar website. 

Acht promoties en nul degradaties

De trainer uit Mantgum heeft een succesvolle trainerscarrière achter de rug. Voorafgaand aan zijn periode bij Be Quick Dokkum, was Bosma hoofdtrainer bij: ‘t Fean ’58, FVC, Leeuwarder Zwaluwen, Waterpoort Boys, FC Wolvega en LAC Frisia 1883. Hij promoveerde maar liefst acht keer en degradeerde nog nooit. 

Het seizoen mooi afsluiten

Bosma is van doel om het seizoen mooi af te sluiten bij Be Quick. Hij schrijft op de website: “We hebben al echt mooie stappen gezet. We hebben pech met blessures, maar andere jongens krijgen hierdoor een kans en zij vullen het uitstekend in. Deze groep kan zich nog goed door ontwikkelen en wie weet wat we nog kunnen bereiken op de ranglijst.”

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 17 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00