Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Pascal Bosschaart, assistent-trainer van SC Cambuur test de Audi Q4 e-tron: “Fenomenaal”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Als assistent-trainer van SC Cambuur rijdt Pascal Bosschaart dagelijks meer dan 400 kilometer van- en naar zijn woonplaats Rotterdam. Dat ervaart de geboren en getogen Rotterdammer niet als een probleem, want hij houdt er van om te rijden. Maar hoe gaat dat met een prachtige elektrische auto, als de Audi Q4 e-tron? Pascal deelt zijn ervaringen met RondOm Vandaag.

Als assistent-trainer van SC Cambuur rijdt Pascal Bosschaart dagelijks meer dan 400 kilometer van en naar zijn woonplaats Rotterdam. Dat ervaart de geboren en getogen Rotterdammer niet als een probleem, want hij houdt er van om te rijden. Maar hoe gaat dat met een prachtige elektrische auto, als de Audi Q4 e-tron?
Pascal deelt zijn ervaringen met ons.

“Het is echt een geweldige auto, bijna mijn droomauto”, trapt Pascal enthousiast zijn verhaal af. “Hij rijdt echt fantastisch en daar heb ik totaal geen op- of aanmerkingen over. Je gaat zitten en rijdt weg, net een vliegtuig. Hij is helemaal geluidloos, dus je hoort helemaal niks. Echt een genot om in te rijden. Misschien wel beter dan iedere andere auto waar ik ooit in heb gereden.”  

Actieradius van bijna 500 KM

De Audi Q4 e-tron heeft een actieradius van bijna 500 kilometer en dus werd het een volwaardige test voor de prachtige auto. Uiteindelijk heeft Pascal het gered tot aan Leeuwarden en terug, maar dat ging niet zonder slag of stoot. “Wanneer je op zo’n grote afstand elektrisch rijdt, moet je wel echt je reis plannen. Waar zitten bijvoorbeeld de laadpalen, heb ik voldoende tijd om de auto op te laden. Dat is het enige puntje wat de auto voor mij minder praktisch maakt. Ik had de auto bijvoorbeeld aan een lader vlakbij het Cambuur Stadion gezet, maar de lader bleek een storing te hebben. Daarom moest ik onderweg bij een snellader de accu opladen. Geen ramp natuurlijk, maar ik moest wel een nieuwe lader opzoeken en daardoor even wachten.” 

Reisafstand te groot

Pascal zou daarom zijn Mercedes -die op diesel rijdt- nog niet direct inruilen voor een elektrisch exemplaar. “Het belangrijkste vind ik het comfort, omdat ik zulke lange afstanden rij. Hij moet goed zitten en handelbaar zijn. Qua comfort en het rijden, voldoet de Audi Q4 e-tron absoluut aan de eisen, maar qua capaciteit zou een dubbele accu of een accu die je mee kan nemen voor mij praktischer zijn.” Wanneer de reisafstand kleiner is, dan raadt Pascal de auto zeker aan. “Binnen een straal van 50 kilometer zou hij echt perfect zijn.” 

Zelf zou hij de auto graag willen hebben, als het laden niet zo’n gepuzzel zou zijn. “Hij mist verder helemaal niks, want alles zit er op- en aan. Je moet alleen af en toe het stuur nog even vasthouden, verder gaat het allemaal vanzelf”, lacht de nuchtere Rotterdammer grappend. “Als het laden niet een dingetje was, dan was deze Q4-tron zeker een 10 waard geweest”, besluit Pascal zijn verhaal.

Eindcijfer: 9

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 52 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 7 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren