Afbeelding
Foto: Friso H.Bruins, AVC NHL Hogeschool Leeuwarden

Lector Nynke Boonstra van NHL Stenden genomineerd voor Els Borst Award

Algemeen

LEEUWARDEN - Op donderdag 16 september hoorde Dr. Nynke Boonstra lector Zorg & Innovatie in de Psychiatrie bij NHL Stenden dat haar collega’s haar hebben genomineerd voor de Els Borst Award. De Award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het beroep van de Verpleegkundig Specialist. Boonstra zit in de top drie van genomineerden. Op 7 oktober is de prijsuitreiking en wordt bekend wie de award in ontvangst mag nemen. “Ik voel me enorm vereerd”, aldus een blij verraste Boonstra.

Doorzettingsvermogen, sterk in relatiemanagement, passie voor praktijk en onderzoek, visionair met vernieuwende kijk op de zorg, toewijding, welzijn van de cliënt staat voorop, bevlogen lector. Het zijn enkele van de lovende kwalificaties die collega’s Boonstra toeschrijven. “Nynke weet als geen ander wetenschap, praktijk en onderwijs te combineren. Het onderzoek dat zij vanuit haar lectoraat initieert en uitvoert, heeft door de praktijkgerichtheid en het innovatieve karakter een grote waarde voor de GGZ,” aldus Evelyn Finnema, Hoogleraar Verplegingswetenschappen & Chief Nursing Officer VWS.

Over Nynke Boonstra

Nynke studeerde Verpleegkunde aan NHL Hogeschool te Leeuwarden en Verplegingswetenschappen aan de faculteit Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Maastricht. Sinds oktober 2015 is ze werkzaam als lector Zorg & Innovatie in de Psychiatrie bij NHL Stenden. Daarnaast volgde zij de Opleiding Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist met daarbij inbegrepen de Master Advanced Nursing Practice.

In 2011 promoveerde Boonstra aan de Rijksuniversiteit Groningen met een promotieonderzoek gericht op het belang van vroegtijdige behandeling van jongeren met een psychotische kwetsbaarheid. Boonstra is oprichter van het team Vroegtijdige Innovatieve Psychosezorg (V.I.P.). Een team van behandelaren (verpleegkundig specialisten, psychiaters, psychologen, SPV, e.a.) dat zich bezighoudt met de (vroeg)signalering van zorg voor jongvolwassenen en hun naaste(n) die te maken krijgen met een psychose. Deze kennis verspreidt ze ook onder de internationale collega’s.

Haar uitgangspunt is dat de resultaten van onderzoek direct toepasbaar moeten zijn in de praktijk en vice versa, ook wel de trias academica genoemd.

Els Borst Award

De award is een eerbetoon vanuit de beroepsgroep aan Els Borst: als oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (1994-2002) heeft zij veel betekend voor de Verpleegkundig Specialisten. De prijs bestaat uit een beeld, een oorkonde en 500 euro.

Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 21 minuten geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 2 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00