Open Dag en presentatie plannen Nieuw Oud Oost
Open Dag en presentatie plannen Nieuw Oud Oost Foto: nieuwoudoost.nl

Open Dag en presentatie plannen Nieuw Oud Oost

Algemeen

LEEUWARDEN - Bewoners uit de wijk, verschillende wijkorganisaties, ondernemers, supporters, woningcorporaties, gemeente Leeuwarden en ontwikkelaar Leijten maakten afgelopen twee jaar toekomstplannen voor de plek van het huidige Cambuurstadion, de velden erachter en het Cambuurplein. Op zaterdag 11 september kunnen buurtbewoners en andere geïnteresseerden tussen 11.00 en 14.00 uur de plannen bekijken tijdens een Open Dag bij Netwerkcentrum De Klomp aan de Insulindestraat 27.

Tijdens de open dag kan men meepraten over de invulling van de groenstructuur van de plannen. Denk aan onderwerpen zoals klimaatadaptatie, mobiliteit, biodiversiteit en sport & bewegen. Ook verschillende wijkorganisaties uit de buurt presenteren zich. Zo zijn de deuren van Netwerkcentrum De Klomp open. Verschillende organisaties laten daar zien wat zij doen met en voor bewoners. Ook kan men kennis maken met de buurtkamer voor de wijk. Cambuur Verbindt en 058SamenSterk organiseren diverse sportieve activiteiten en demonstraties.

“We zijn bijna twee jaar geleden met allerlei betrokken organisaties begonnen om plannen te maken voor de plek waar nu het huidige Cambuurstadion staat”, legt wethouder Hein de Haan uit. “Met elkaar zijn al heel veel stappen gezet: met het DNA en verhalen uit de buurt maakten we drie toekomstplannen. Elk met een eigen uitstraling. Daaruit kwamen bouwstenen die we gebruikten voor één gezamenlijk stedenbouwkundig model. Deze werkten we verder uit en een klankbordgroep van ondernemers, organisaties en bewoners uit de wijk dacht mee. Dankzij waardevolle reacties uit de buurt werden de plannen steeds beter en mooier.”

Hoe verder?

In het najaar verwerkt de gemeente de opmerkingen en ideeën die zijn opgehaald tijdens de open dag. Hierbij helpt stedenbouwkundig bureau DAAD. Daarvoor maken ze een overzichtelijk boekje. Eind 2021 en begin 2022 bespreekt de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan. Na het vaststellen van het stedenbouwkundig plan wordt een inrichtingsplan gemaakt en begint de ruimtelijke procedure. Daarin past de gemeente bijvoorbeeld het bestemmingsplan aan.

Project Nieuw Oud Oost 

De gemeente maakt samen met buurtbewoners, wijkpanels, ondernemers, supporters, woningcorporaties, Cambuur (Verbindt) en de eigenaar van het huidige voetbalstadion Leyten plannen voor het Cambuurplein, het huidige voetbalstadion en de velden erachter. Dat doen we in het project Nieuw Oud Oost, samen naar een nieuwe (Cam)buurt! Informatie over het project staat op de website www.nieuwoudoost.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 6 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Filmwerf sluit seizoen af met 'Oppenheimer' Cultuur 14 apr, 12:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Fries Verzetsmuseum voegt Wieke Bosch en Esmée van Eeghen toe aan verzetsmonument Cultuur 13 apr, 12:00
Beeld ter illustratie
Ongezond hard geluid rondom vliegbasis Leeuwarden door F-35 neemt toe Algemeen 13 apr, 09:00