Afbeelding
Foto: Keramiekmuseum Princessehof

Wendy Gers nieuwe conservator moderne en hedendaagse keramiek Princessehof

Cultuur

LEEUWARDEN  - Vanaf 1 november 2021 is Wendy Gers de nieuwe conservator moderne en hedendaagse keramiek van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Zij volgt Tanya Rumpff op, die dan met pensioen gaat. Rumpff’s aanwinsten van de afgelopen zes jaar voor het museum zijn nog t/m 17 oktober te zien in de tentoonstelling Huid & Haar: aanwinsten hedendaagse keramiek 2015- 2021. Wendy Gers is een ervaren, internationaal georiënteerde conservator, waarmee het Princessehof zijn herkenbare, spraakmakende positie als nationaal Keramiekmuseum uitstekend kan versterken.

”Ik kijk er erg naar uit om in het internationaal gerenommeerde Princessehof aan de slag te gaan. Het is geweldig om daar verwervingen te doen die ook de Collectie Nederland verrijken en tentoonstellingen te maken die relevant en urgent zijn voor Nederland, maar ook internationaal. Daarnaast wil ik de lijn voortzetten die is ingezet door mijn voorganger Tanya Rumpff, door consistent aandacht te besteden aan de hedendaagse beeldende keramiek. Dat is echt een uniek speerpunt voor het Princessehof.”, aldus Wendy Gers. Directeur Kris Callens is trots op de benoeming: ”Wendy heeft zeer vernieuwende en inclusieve ideeën op het gebied van verwervingen en tentoonstellingen. Als curator, conservator en publicist heeft ze haar sporen verdiend en brengt ze een heel rijk internationaal netwerk in. Met Wendy aan boord kan het Princessehof zijn groeiende rol als nationaal spraakmakende plek voor hedendaagse keramiek ten volle waarmaken.”

Wendy Gers
Wendy Gers studeerde kunstgeschiedenis in Zuid-Afrika en is gepromoveerd aan de University of Sunderland (Verenigd Koninkrijk). Ze heeft gewerkt als conservator bij musea in Zuid-Afrika en Spanje, en heeft als curator bijgedragen aan tentoonstellingen en keramiekbiënnales in China, Israel, Taiwan, Frankrijk en België. Ook is zij (gast-)docent geweest aan universiteiten en opleidingen in Frankrijk, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Keramiekmuseum Princessehof
Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn hoogstaande collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveaukeramiek en Delfts Blauw tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De collectie kent een aantal absolute hoogtepunten zoals het keizerlijk porselein uit China en een plastiek van Karel Appel. Naast de vaste presentatie Van Oost en West, maakt het museum wisselende spraakmakende tentoonstellingen met hedendaagse presentaties als In Motion: ceramic reflections in contemporary art en Human After All. Op de 2e verdieping van het museum exposeren wisselende hedendaagse kunstenaars en ontwerpers, zoals eerder Jennifer Tee, Olivier van Herpt, Babs Haenen, Floris Wubben, Jólan van der Wiel en Anne Wenzel.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 9 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 11 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 16 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00