Afbeelding

Zorghuis Leeuwarden krijgt duofiets

Gezondheid

LEEUWARDEN - Een heugelijke dag voor de bewoners en medewerkers van het Zorghuis Leeuwarden aan het Noordvliet. Dankzij een inzamelingsactie van de familie van bewoners kon het zorghuis een elektrisch aangedreven duo-fiets aanschaffen. Tietsjannie Hamstra, oprichtster van Zorghuizen Noord Nederland is in haar nopjes met de nieuwe aanwinst: “Nu kunnen de bewoners samen met vrijwilligers of familie met de fiets op pad, heerlijk!”

Het was de familie van de bewoners van het Zorghuis dat op het idee kwam om een duofiets aan te schaffen. Maar duofietsen, zeker als ze elektrisch zijn aangedreven, kun je niet zomaar aanschaffen. Ze zijn vaak te duur om als zorginstelling te kopen. Gelukkig liet de familie het daar niet bij zitten. Samen met het personeel van het zorghuis smeden ze een plan en zamelden ze geld in voor de duofiets.

Eind mei was het dan eindelijk zover, de nieuwe duofiets werd afgeleverd bij het zorghuis, versierd met vlaggetjes en ballonnen. Hamstra is ontzettend blij met de fiets: “We vinden het heel belangrijk dat onze bewoners zo lang mogelijk onderdeel blijven van de samenleving. Een duofiets helpt daar enorm bij. Waar je tijdens een wandeling eigenlijk alleen in de buurt kan blijven, kom je met zo’n fiets een stuk verder!” Volgens Hamstra is de actie van de familieleden tekenend voor hoe het zorghuis omgaat met de familie van de bewoners. “Zij zijn ontzettend belangrijk en wij willen hen graag zoveel mogelijk betrekken bij de zorg van hun geliefde.” Dat is één van de redenen waarom ze bijvoorbeeld een elektronisch patiëntendossier bijhouden. “Hierin staan de wensen en behoeften van onze bewoners en wij houden die weer bij om de familieleden te laten weten hoe het gaat met hun partner, ouder of grootouder.”

De duofiets komt precies op het goede moment; net nu het weer wat mooier wordt en er versoepelingen komen op de corona-maatregelen van de overheid.

Meer weten of Zorghuizen Noord Nederland, ga dan naar www.zorghuizennoordnederland.nl.

Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 8 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws gisteren
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17