Ook Foeke Booy (midden) blijft langer bij SC Cambuur.
Ook Foeke Booy (midden) blijft langer bij SC Cambuur. Foto: Dijks Media

Ook Foeke Booy langer aan SC Cambuur verbonden

Sport

In navolging van hoofdtrainer Henk de Jong, heeft ook technisch manager Foeke Booy zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij SC Cambuur. De 59-jarige Booy blijft daarmee ook de komende twee seizoenen verbonden aan de club uit zijn geboortestad.

De naam Booy behoeft in Leeuwarden geen introductie en is al decennialang onlosmakelijk verbonden met SC Cambuur. Foeke zelf droeg tussen 1980 en 1984 het geel-blauw van SC Cambuur en speelde daarna nog voor onder meer FC Groningen, PEC Zwolle, Club Brugge, KAA Gent en FC Utrecht.

Na zijn actieve carrière begon Booy als assistent bij FC Utrecht en al snel maakte hij in de Domstad de stap naar het hoofdtrainerschap. Op zijn CV als trainer staan daarnaast onder meer Sparta Rotterdam, Cercle Brugge en Go Ahead Eagles. Daarnaast was hij ook enkele jaren actief als technisch directeur van FC Utrecht.

De hoofdpersoon zelf over zijn contractverlenging: “Het zijn sinds mijn terugkeer bij de club bijzondere jaren geweest met diepe dalen, maar gelukkig vooral ook hele hoge pieken. Dat hebben we als team gedaan en met die goede groep mensen wil ik heel graag doorbouwen richting de Eredivisie en het nieuwe stadion.”

Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 37 minuten geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 2 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00