Afbeelding

Column Rijkele Dijkstra: Coronapaspoort doen!

Column

Ondanks alles wat fout gaat bij het vaccineren van de Nederlanders is er gelukkig een steeds grotere groep mensen die relatief goed beschermd is tegen het virus. Hierdoor de bewegingsvrijheid van deze groep eigenlijk fors moeten toenemen. Helaas zijn alle beperkende maatregelen voor iedereen van kracht.

Vanuit Europa wordt er hard gewerkt aan het Coronapaspoort waarmee iedereen die is ingeënt, genoeg antistoffen heeft of die negatief getest is, vrijer kan bewegen. Een prachtige oplossing om de vrijheidsbeperking op te heffen en de bedrijfstakken die zwaar te leiden hebben onder Corona weer perspectief te geven.

Helaas is men in kneuterig Nederland alweer bezig om een anticoronapaspoort stemming te kweken. Er zijn leeftijdsgroepen die nog wat langer op een prik moeten wachten en daardoor wat later van de nieuwe vrijheid kunnen genieten. Dit mag toch geen reden zijn om de samenleving pas open te zetten op het moment dat iedereen is ingeënt? Dan straf je juist de ondernemers die eindelijk weer wat kunnen verdienen en alle “veilige” mensen die geen risico lopen maar nu wel gedwongen niets mogen. Dus ik zie niets in van “Ikke mag niets en jij dus ook niet”

Laten we juist blij zijn voor de mensen en ondernemers die weer mogen. Daarnaast zal de prikbereidheid toenemen en zullen we eerder uit de huidige misère komen. Ik vind het ook een slechte ontwikkeling dat mensen besluiten om niet te gaan prikken vanwege een zeer klein risico op een bijwerking. Het risico op overlijden door corona is vele malen groter. Vreemd dat deze groep dit niet beseft. Daarnaast werken ze het openstellen van de samenleving tegen.

Laten we ons dus vooral inenten, een coronapaspoort invoeren en hierdoor zo snel mogelijk genieten van onze mooie wereld. Het heeft nu lang genoeg geduurd. Wie nu weigert als laatste de vrijheid teruggeven.

Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 19 minuten geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 23 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws gisteren