Er is bijna vijfduizend euro gedoneerd aan Monkey Town Leeuwarden omdat het niet meedoet aan de proef van de regering met corona sneltesten.
Er is bijna vijfduizend euro gedoneerd aan Monkey Town Leeuwarden omdat het niet meedoet aan de proef van de regering met corona sneltesten. Foto: Monkey Town Leeuwarden

Bijna 5.000 euro voor Monkey Town Leeuwarden vanwege protest sneltestproef corona

Algemeen Corona nieuws

LEEUWARDEN - De doneeractie die is opgezet voor Monkey Town Leeuwarden heeft inmiddels een bedrag van bijna vijfduizend euro bereikt. De vestiging in Leeuwarden doet namelijk niet mee aan de nationale proeven op het gebied van sneltesten. Daarom is sympathisant Hans van der Mey een doneeractie begonnen om de eigenaar Erwin Jousma financieel te ondersteunen.

In Friesland doen volgens de Rijksoverheid twaalf locaties mee aan de proeven met sneltesten, maar die informatie blijkt niet te kloppen. Jousma heeft zich nooit aangemeld en is door een misverstand op de lijst terecht gekomen. Jousma is principieel tegen de actie van de sneltesten. Hij vindt dat hij zijn gasten moet vertrouwen en bovendien is er in zijn speelparadijs voldoende ruimte zodat maximaal honderd gasten uitstekend anderhalve meter afstand kunnen houden.

‘Bijzonder dapper want zijn bedrijf staat al lang stil’

Hans van der Mey schrijft op de donatiepagina: “De eigenaar van speelparadijs Monkey Town in Leeuwarden heeft aangegeven NIET mee te doen aan de proef van toegangstesten. Bij verplicht testen blijven de deuren dicht. Een bijzonder dapper besluit want eigenaar Erwin Jousma staat - naast Monkey Town - ook al ruim een half jaar stil met een horecagelegenheid in Terherne (waarvoor ze géén steun ontvangen).”

‘Vergoeding voor lef om tegen testbeleid van overheid te protesteren’

“Lieve mensen, laten wij Erwin en z’n gezin wél steunen met een kleine financiële vergoeding. Zie het ook als dank voor zijn lef om niet mee te gaan met het waanzinnige testbeleid van de overheid. Erwin geeft aan deze crowdfundingactie zeer te waarderen en bedankt u op voorhand voor uw support!”

Vanmorgen om half negen hebben 445 donaties een gezamenlijk bedrag van 4.863 euro opgeleverd. Erwin Jousma kwam gisteren in het nieuws via De Telegraaf omdat hij als enige niet meedoet aan de sneltesten voor publiek, vanwege het coronavirus. Hij wil er niet aan meedoen uit principe, hij wil niet vooraf aan zijn gasten vragen of ze negatief of positief op corona zijn getest.

Het Leeuwarder speelparadijs telt maar liefst 2500 vierkante meter en heeft ruimte genoeg om afstand te houden

Zijn indoor speelparadijs is maar liefst 2500 vierkante meter groot en hij heeft het zo ingericht dat volwassen makkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden, omdat er maximaal honderd tafeltjes staan. Als de bezoekers iets willen bestellen, dan kan dat vanaf hun tafeltje met een QR-code via hun mobiele telefoon en dan komt een medewerker de bestelling aan het tafeltje brengen.

De bezoekers hoeven dus ook niet in de rij voor de kassa en balie te staan. Hij vindt het ‘nieuwe normaal’ - dat je van tevoren een negatieve sneltest moet kunnen overhandigen voordat je ergens naar binnen gaat - niet normaal.

Meer dan vierhonderd donaties inmiddels

Getuige de hoeveelheid donaties aan zijn bedrijf, hij is als franchisenemer zelfstandig ondernemer, zijn veel mensen het met hem eens. Hij gaat liever niet open met zijn speelparadijs dan dat hij mee moet doen aan dat nieuwe normaal.

De speciale donatie-pagina die in het leven is geroepen kun je vinden op deze link: https://www.doneerdoel.nl/actie/3300/steun-monkey-town--we-laten-ons-niet-testen

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 20 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 28 mrt, 08:00