Bob Schepers aan het repeteren met eigenaar van de Prins, Izak Rusticus.
Bob Schepers aan het repeteren met eigenaar van de Prins, Izak Rusticus. Foto: Rob Dijkstra

Bob Schepers maakt rap met Leeuwarder horeca

Algemeen

‘Stilte van de stad’, zo heet het nieuwe liedje wat binnenkort uitgebracht gaat worden door rapper en oud-profvoetballer Bob Schepers. De net 29-jaar geworden Bob Schepers gaat tegenwoordig door het leven als rapper ‘Bobbang’ en heeft al diverse nummers uitgebracht. Nu maakt hij een nummer over en met Leeuwarden, als ode aan de stad waar hij zo van houdt. Hij vertelt RondOm hoe het nummer precies ontstaan is en wanneer hij het nummer uit wil brengen.

Het begon ongeveer een half jaar geleden, toen Bob subsidie aanvroeg bij de gemeente Leeuwarden om muziek te maken over Leeuwarden en met Leeuwarden. Geïnspireerd door de moeilijke tijden waarin we leven, schrijft hij samen met Jurjen van der Molen en Fasil Kuipers (Faske) over de stilte in de stad. Om het nummer kracht bij te zetten benadert Bob diverse kroegeigenaren van de kroegen waar hij in het verleden zo graag kwam. “Alles is dicht en op deze manier willen we laten zien dat we ook aan hen denken. Toen we iedereen benaderden, zei iedereen ook direct ja. Dat is natuurlijk prachtig om te zien.”

Inspiratie voor ‘Stilte van de stad’

Bob is een geboren en getogen Leeuwarder. Naast het feit dat Bob houdt van voetbal, houdt hij ook van de Leeuwarder binnenstad. “Je gaat nadenken over wat je kunt doen met de muziek en waarover je kunt schrijven. Cambuur is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de stad en ik ben ontzettend blij dat ik ook daar een deel van mijn videoclip mag schieten, maar ook de binnenstad is natuurlijk hard getroffen door de crisis. Dat wil ik krachtig in beeld brengen, door de kroegeigenaren voor hun eigen kroeg in beeld te brengen, dat wordt echt indrukwekkend.”

Recht uit het hart

Het nummer is niet zozeer geschreven om een actie of beweging op gang te brengen, maar is gewoon een ‘boodschap uit het hart’, zoals Bob het mooi omschrijft. “Het gaat gewoon om de mooie tijden die we samen hebben beleefd. De volle kroegen, de gezelligheid in de stad, de saamhorigheid. We hebben allemaal weemoed naar die periode en we hopen dat we snel weer terug kunnen naar het normale. We hopen dat we op deze manier mensen kunnen inspireren en wat is een mooiere manier dan via de muziek?”

Binnenkort te zien en te beluisteren

Stilte van de stad wordt één dezer weken uitgebracht door Bob en zijn muziekvrienden. Een exacte datum heeft hij echter nog niet. “We zijn op dit moment druk met de videoclip bezig en de muziek nog aan het optimaliseren. We staan te popelen om hem om de markt te brengen.” Hou onze kanalen dan ook in de gaten, want RondOm Vandaag gaat hier uiteraard aandacht aan schenken. Een prachtig intiatief, in deze moeilijke tijden!

Reportage

Bob Schepers a.k.a. Bobbang maakt rap met Leeuwarder Horeca
Vader Izak en zoon Kai Rusticus
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 2 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 28 mrt, 13:19
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00