Personeel van Gebroeders Bolwijn.
Personeel van Gebroeders Bolwijn. Foto: gebroedersbolwijn.nl

Vraag naar vakmensen het afgelopen jaar enorm gestegen

Zakelijk

DRACHTEN - Nu we met z’n allen meer dan ooit thuis zijn, zien we ook wat er nog allemaal moet gebeuren. Daarbij komt ook dat het geld van de “uitgestelde” vakantie ineens ook gebruikt kan worden voor onderhoud van de eigen woning. De vraag naar hoveniers, timmermannen, installateurs en zo ook schildersbedrijven is enorm. Gelijktijdig is er sprake van vergrijzing in die beroepsgroepen en is er een afnemende interesse bij de jeugd om “ouderwets” vakwerk te leren. De vraag is dan ook of al het gevraagde werk wel verzet kan worden door die bedrijven.

De winter komt aan zijn eind en langzaam wordt het weer wat warmer en droger. Nog even en schildersbedrijven kunnen weer aan de slag met buitenwerk. Bert-Jan Bolwijn, één van de broers achter het schildersbedrijf uit Drachten, waarschuwt alvast wel voor de drukte op de markt: “De vraag naar vakmensen is het afgelopen jaar enorm gestegen en veel bedrijven hebben het ontzettend druk. Het kan maar zo zijn dat als je in mei belt, dat je pas na de zomer geholpen kan worden. Sommige schildersbedrijven zitten nu al, medio maart, vol voor de rest van het jaar.”

Om de schaarste aan schilders én de toenemende vraag op te vangen is het schilderbedrijf van de broers begonnen met meerjarenplanning voor zijn relaties. “Met zo’n planning maak je met ons een afspraak voor dit jaar, maar ook meteen voor volgend jaar en de jaren daarop. Continuiteit in het onderhoud voor onze klanten, voor onszelf en natuurlijk voor de woning zelf is belangrijk en de manier om op de huidige trend in te spelen”. Door het planmatig onderhoud in een soort abonnementsvorm aan te bieden, waarbij je elke maand een klein bedrag betaald om jaarlijkse klussen te financieren, houden de broers de uitgaven voor hun klant ook laag en vooral beheersbaar.

Kwaliteit en vakmanschap zijn de basis van elk goed schildersbedrijf, maar vertrouwen tussen klant en schilder is tegenwoordig veel belangrijker, stellen de beide broers. “Als schildersbedrijf is het leveren van kwasten en verf alleen niet genoeg, het gaat steeds meer om communiceren. Het “meedenken met de klant” zozegezegd, want klantvriendelijkheid, duidelijkheid en oplossinsgerichtheid zijn de norm. Met daarbij uiteraard goed vakwerk, deugdelijk onderbouwde adviezen, heldere afspraken en een eerlijke prijsstelling”

Lees hier meer over het bedrijf:
www.gebroedersbolwijn.nl

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 13 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 18 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00