Afbeelding
Foto: Website Café 't Wap

Illegaal geopend horecabedrijf in Leeuwarden aangepakt

Politie Corona nieuws

Gemeente Leeuwarden heeft samen met de politie van de Friese hoofdstad een inval gedaan in een illegaal geopend horecabedrijf. Vrijdag 15 januari zijn handhavers van de gemeente Leeuwarden, op last van burgemeester Buma, samen met de politie binnengevallen bij Café ’t Wap aan het Willem Alexanderplein.

Dit deden zij nadat er meerdere signalen waren binnengekomen dat het bedrijf, ondanks de coronamaatregelen, open was en dat er illegale activiteiten plaatsvonden.

Vijftien personen inpandig

Handhaving en politie gingen naar binnen via de zijingang. Deze was voorzien van bewakingscamera’s en magneetdeuren, zodat alleen genodigden konden worden binnengelaten. Bij binnenkomst werden vijftien personen aangetroffen, onder wie de horecaexploitant.

Ook boetes vanwege gokken en softdrugs

Naast het feit dat het horecabedrijf was geopend, wat in strijd is met de huidige maatregelen vanuit de Tijdelijke Wet Corona, werd binnen een aantal overtredingen geconstateerd. Zo werd er illegaal gegokt (poker), werd er in de ruimte gerookt (ook wiet) en werd er achter het cafégedeelte gebruik gemaakt van een ruimte waarvoor geen horecavergunning is afgegeven.

Iedereen een boete van 95 euro

Alle aanwezigen hebben een boete gekregen van 95 euro vanwege het overtreden van de coronamaatregelen. Van de exploitant is een verklaring opgenomen. Hij wordt op een later tijdstip verhoord. Hierna wordt bepaald welke maatregelen worden opgelegd.

Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 29 minuten geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen gisteren