Eén gladheidsongeval bij Sumar, verder vooral brandjes in Friesland | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
donderdag 28 januari, 2021 15:55
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
De auto die vanochtend bij Sumar in de sloot is beland.
De auto die vanochtend bij Sumar in de sloot is beland. (Foto: Wijkagent Kroes)

Eén gladheidsongeval bij Sumar, verder vooral brandjes in Friesland

Er is in de nacht van zaterdag op zondag één gladheidsongeluk in Friesland geweest, bij Sumar om precies te zijn. De bestuurster is met onbekende verwondingen naar de Dokterswacht gebracht. Wijkagent Kroes zette de foto op Twitter en schreef er onder andere bij: “Het is vandaag ook glad. Blijf alert.”


Of de waarschuwing code geel door het KNMI heeft goed gewerkt of het viel mee met de gladheid. Verder waren er geen verkeersongevallen afgelopen nacht. Wel waren er enkele brandjes. heeft goed gewerkt: een schoorsteenbrand, woningbrand en een afgebrande vouwwagen.

In Hurdegaryp was zaterdagavond een schoorsteenbrand in een woning aan het Swellenest. De brandweer van Gytsjerk heeft de brand samen met een hoogwerker van het korps uit Leeuwarden weten te blussen.

Woningbrand in Drachten snel geblust

Bij een woningbrand aan de Kuiperssingel in Drachten kon dankzij de snelle inzet van de brandweer worden voorkomen dat het een grote brand werd. De vuurhaard werd snel gevonden en gedoofd. Niemand van de bewoners raakte gewond. 

Vouwwagen volledig uitgebrand

In Sint Jacobiparochie brandde een vouwwagen volledig uit. Omdat het vermoeden bestond dat het wellicht was aangestoken, zijn er ook meerdere politiemensen op af gestuurd. De politie heeft geen daders gevonden. Of dat onderzoek wordt voortgezet is op dit moment niet bekend.

Sneek, Drachten, Jubbega, Beetsterzwaag en Oudemirdum

Ook waren er brandjes op het Normandiaplein in Sneek, brand aan een dak van een gebouw aan de Gorredijksterweg in Jubbega en een containerbrand aan de Noorderhogeweg in Drachten. Aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag rukte de brandweer uit voor een brandgerucht en de blusgroep van Bakhuizen kwam in actie om wateroverlast aan De Lysterfanger in Oudemirdum te bestrijden.

Gladheidsongeval bij Solcamastraat Sumar

Vanochtend om 08.00 uur kwam de melding binnen van een ongeval met letsel bij Sumar, waar de hulpdiensten met prio 1 (hoogste prioriteit) naartoe zijn gestuurd. Het was aan de Solcamastraat bij Sumar. De auto is in de sloot beland, de bestuurster is naar de Dokterswacht gebracht. Het was het enige gladheidsongeval in Friesland van afgelopen nacht.

Meer berichten