Johan Vogelzang
Johan Vogelzang

Column: Mooiste tijd van het jaar ondanks ......

Column

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan. De Kerstdagen, lekker voor de kachel, vrije dagen, ontspannen, tijd met familie of gewone ‘me-time’ om weer op te laden. Heerlijke ‘feel good’ muziek op de radio, wijntje of een lekkere mok vol koffie met slagroom erbij, een film kijken vanaf de bank onder een dekentje, knutselen met de kinderen, een stukje wandelen in het winterweer, fietsen of hardlopen: ik heb er weer zin in.

In een restaurant mag je nu even niet zijn vanwege de coronaregels, dus dan moet je het zelf thuis maar sfeervol maken. Gelukkig kun je allerlei lekkers ophalen bij - of laten bezorgen door – veelrestaurants dus er zijn mogelijkheden genoeg om toch nog smaakvol eten en drinken van topkoks te nuttigen in je eigen topsfeer. 

Restaurants open voor afhalen of bezorgen

Leeuwarden kent zelfs een ‘drive through’ zodat je volledig coronaproof heerlijk eten en drinken van restaurant-kwaliteit kunt ophalen. Ook bij de restaurants in de Friese dorpen ontstaan mooie initiatieven op dat gebied. We maken er met zijn allen uiteraard wel weer iets moois van, naar omstandigheden. 

Je mag van de regering niet veel mensen thuis uitnodigen, maar persoonlijk vind ik dat ook wel weer prima. Ik ben toch al niet zo van de grote groepen, heb het liefst met een paar mensen een goed gesprek, een heerlijk niets, een ongedwongen en natuurlijk samenzijn. Bovendien, het is nu een extra mooie tijd om aandacht te besteden aan je eigen gezin en eigen familie. 

Het hele jaar vliegen we meestal overal en nergens heen voor ons geluk, werk en plezier, al is dat in 2020 door corona wel wat minder geworden. De mogelijkheid om thuis samen te zijn, met elkaar praten, lachen, stil zijn, elkaar ontmoeten en écht contact te maken is vergroot.

Voordeel van corona: thuis weer echt contact maken

Volgens mij is dat één van de grootste voordelen van deze coronaperiode: dat je weer thuis bent en echt contact maakt met je naasten. De maatschappij is al zo gericht op snel en vlug en overal heen, produceren en presteren en alles tegelijkertijd kunnen doen, dus nu verplicht een stapje terug doen, een versnellinkje lager, is niks mis mee. Daar komen de mooiste momenten uit voort.

Ook al ben je alleen thuis, via internet kun je toch met familie en vrienden beeldbellen, skypen, appen, chatten, mailen of gewoon ouderwets bellen. Met die bijna onbegrensde belminuten van tegenwoordig kun je er eens rustig voor gaan zitten voor dat goede gesprek, vanaf je luie stoel of loungebank met je gesprekspartner op de luidspreker. Het is weer tijd voor de warmte, de interesse, liefde en genegenheid, voor echt contact. Ook deze Kerstmis kan geweldig zijn. Daarom, als oprechte Fries, wens ik iedereen: ‘Noflike Krystdagen, de beste winsken en in tige Lokkich Nijjier’.

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 1 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00