Liesbeth Epema, van het Leger des Heils, wethouder Hein Kuiken en raadslid Eline de Koning.
Liesbeth Epema, van het Leger des Heils, wethouder Hein Kuiken en raadslid Eline de Koning.

Leeuwarden deelt mondkapjes uit aan mensen met kleine beurs

Samenleving

Afgelopen vrijdag overhandigde Hein Kuiken, wethouder armoede en schulden, samen met raadslid Eline de Koning een voorraad mondkapjes aan de dagopvang van het Leger des Heils in Leeuwarden. 

Mondkapjesplicht vanaf 1 december

Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een kleine beurs gemakkelijk aan duurzame mondkapjes kunnen komen, heeft gemeente Leeuwarden 10.000 wasbare mondkapjes uitgedeeld onder instanties waar deze groep inwoners komt. Op die manier kunnen zij ook deelnemen aan de samenleving waar vanaf 1 december het dragen van mondkapjes verplicht is. 

Inwoners van de gemeente Leeuwarden die in aanmerking willen komen voor zo’n duurzaam mondkapje kunnen er naar vragen bij hun hulpverlener of bij een van de buurthuizen in Heechterp, Vrijheidswijk, Bilgaard of Wielenpôlle. Inmiddels hebben Fier, Zienn, Limor, vrijwilligersorganisatie De Kracht van het Oplossen, steunpunt Xenia, SchuldHulpMaatje, de locaties van het Buurtservicepunt, het Straatpastoraat en de buurthuizen in Heechterp, Vrijheidswijk, Bilgaard en Wielenpôlle een voorraad mondkapjes ontvangen. 

Ook verspreidt de voedselbank deze mondkapjes via hun voedselpakketten. En vrijdag 27 november ontving de dagopvang van het Leger des Heils een voorraad van deze uitwasbare mondkapjes. Bij het Leger des Heils kan men het mondkapje ook laten wassen. Het initiatief om mondkapjes uit de delen aan mensen met een smalle beurs is ontstaan uit een motie van de Tweede Kamer. Raadslid Eline de Koning legde aan wethouder Hein Kuiken voor om deze motie uit te voeren. Kuiken heeft dit vervolgens direct met beide handen opgepakt. 

 

Afbeelding
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 4 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 20 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 19 apr, 12:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00