Afbeelding
Foto: Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden zoekt stembureauleden voor 17 maart

Politiek

De gemeente Leeuwarden zoekt mensen die als stembureaulid willen fungeren bij stembureau’s in de gemeente, tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen op 17 maart 2021. De gemeente telt 90 stembureaus, hoeveel medewerkers de gemeente nodig heeft wordt niet vermeld.

De gemeente meldt: “Als u op 17 maart wilt helpen, vormt u een team van vier mensen dat verantwoordelijk is voor een goed verloop van het stemmen. U zorgt ervoor dat alle stemgerechtigden kunnen stemmen en ziet erop toe dat alles op een rechtmatige manier verloopt. “

“Ieder stembureau heeft twee teams. Het eerste team werkt van 7.00 tot 11.30 uur en van 18.30 uur tot het einde van de werkzaamheden op het stembureau. Het tweede team werkt van 11.30 tot 18:30 uur en is om 21.00 uur weer op het stembureau voor de telling en de afronding van de werkzaamheden. Kunt u niet op 17 maart? Ook op 15 en 16 maart zijn enkele stembureaus geopend. U mag ook vaker meehelpen.”

Waaraan moet een stembureaulid aan voldoen?
“U bent minimaal 18 jaar oud op de dag van de verkiezingenU heeft mbo werk- en denkniveau of hogerU bent stressbestendig, representatief en behulpzaamU spreekt vloeiend NederlandsKennis van verkiezingen is handig, maar u krijgt ook een online cursus of uitleg. U moet de training met voldoende resultaat doorlopen.Als stembureauvoorzitter heeft u leidinggevende capaciteiten en cijfermatig inzicht, bent u besluitvaardig en beschikt u over een smartphone en auto op de verkiezingsdag.”

Aanmelden
De gemeente heeft een beveiligde aanmeldpagina. “Het werkt zo: Klik hier om u aan te melden. Op de eerste aanmeldpagina klikt u op doorgaan. Op de tweede pagina klikt u op Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Vul dan uw e-mailadres in en klik op volgende. Lees daarna de verdere instructies.”

Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 14 minuten geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 4 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 18 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00