Spoorwegovergang Schrans wordt extra afgesloten aanstaande vrijdag | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
dinsdag 19 januari, 2021 11:55
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
<p>Plattegrond met uitleg over de omleidingen vanwege de werkzaamheden aan de overweg.</p>

Plattegrond met uitleg over de omleidingen vanwege de werkzaamheden aan de overweg.

Spoorwegovergang Schrans wordt extra afgesloten aanstaande vrijdag

Er zal een extra afsluiting zijn van de spoorwegovergang aan de Schrans in Leeuwarden van vrijdag 27 november 09.00 tot zaterdagochtend 28 november 06.00 uur Fietsers en voetgangers kunnen vanaf woensdagochtend 25 november 06.00 uur overdag weer gebruik maken van de spoorwegovergang. De overweg blijft alle nachten afgesloten voor alle verkeer tot het einde van het werk.


Nieuw is dat de overweg op vrijdag 27 november alleen open is voor fietsers en voetgangers in de spits van 06:00 tot 09:00 uur. Na 09:00 uur is de overgang afgesloten voor alle verkeer tot zaterdagochtend 28 november 06:00 uur. Op maandag 30 november omstreeks 06:00 uur kan alle verkeer de overweg weer gebruiken.

Stabilisatie overweg
Afgelopen weekend zijn twee nieuwe vloeren in de overweg gelegd waar de treinen overheen gaan rijden. Het is nodig om deze vloeren te stabiliseren door de ondergrond te verstevigen. Dit gebeurt vrijdag overdag. Hierdoor is het nodig om de overweg af te sluiten voor alle verkeer.

Omleidingen
De bestaande omleidingen voor fietsers en voetgangers zijn dus ook vrijdag vanaf 09:00 uur van kracht tot zaterdagochtend 06:00 uur. Autoverkeer wordt omgeleid via de Oostergoweg. Voetgangers worden ter plaatse omgeleid via de onderdoorgang bij het station Leeuwarden (Hollanderdijk). Fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad langs de Watercampus en Achter de Hoven.

Tijdens de werkzaamheden zijn verkeerregelaars aanwezig die het bouw- en omgevingsverkeer begeleiden. Daarnaast staan ter plaatse verkeersborden met daarop de omleidingsroutes. In de wijdere omgeving staan op centrale punten langs drukke fietsroutes staan tekstkarren waarop is aangegeven of de spoorwegovergang wel of niet gestremd is voor fietsers.

Extra sneltrein Leeuwarden – Groningen
ProRail werkt met het Spoorplan Noord-Nederland aan de bereikbaarheid van Noord-Nederland. Eén van de projecten binnen het Spoorplan Noord-Nederland is het mogelijk maken van een Extra Sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden (ESGL). De werkzaamheden in onder meer Leeuwarden zijn de laatste om de extra sneltrein te kunnen rijden. De extra sneltrein wordt ingezet vanaf 14 december. BAM Infra voert voor ProRail de werkzaamheden uit en past sporen, perrons en overwegen aan op het traject tussen Groningen en Leeuwarden.

Meer informatie
Via de ProRail projectpagina kunt u foto’s en informatie bekijken over dit project. Kijk hiervoor op www.prorail.nl/esgl. Meer informatie over de stremmingen en omleidingen staat op www.fryslan.frl/ESGL

Meer berichten