Feestelijke uitreiking Kunstkade-magazine aan wethouder Hein Kuiken
Feestelijke uitreiking Kunstkade-magazine aan wethouder Hein Kuiken

KUNSTKADE BESTAAT 8 JAAR

Samenleving

LEEUWARDEN –  Het eerste exemplaar van het 8 jaar magazine wordt uitgereikt aan wethouder Hein Kuiken, tijdens een feestelijke overhandiging op IKC de Kinderkoepel! Om de overhandiging extra feestelijk te maken dansen 120 kinderen van IKC De Kinderkoepel op het schoolplein.

Op 1 september van dit jaar bestond Kunstkade 8 jaar. Kunstkade is  begonnen op 1 september 2012 aan het Groot Schavernek. Sinds april 2019 gevestigd in het grote pand op Achter de Hoven. In die acht jaar is Kunstkade gegroeid van 10 cultuurcoaches in 43 scholen, naar vijftien cultuurcoaches in alle 60 basisscholen. 

Kunstkade blikt terug met coaches, educatief medewerkers, docenten, directeuren en natuurlijk de kinderen. De verhalen en interviews zijn gebundeld in een kleurrijk magazine.
 
Acht jaar is geen jubileumjaar, maar acht jaar betekent dat een kind dat vorig schooljaar in groep 8 zat, álle schooljaren een Kunstmenu heeft gehad. En dat er een cultuurcoach in de school aanwezig was. Wellicht hebben de kinderen destijds meegedanst tijdens de Dancebattle, of zijn ze met de bus naar het Rijksmuseum geweest. De leerlingen hebben workshops gevolgd in Neushoorn of er is een eigen portfolio gemaakt. Misschien waren ze een van de hoofdrolspelers tijdens Look@Me of hebben ze staan stralen bij Circus Adje.

Kortom: acht jaar betekent ook heel veel culturele activiteiten in alle 60 scholen. Elke school heeft een cultuurcoach, die vaak wekelijks in de school werkt. Elke school doet mee aan het Kunstmenu en 27 scholen doen mee aan het Techniekmenu. Daarmee gaat elk kind in ieder geval twee keer per jaar naar een instelling. Het Fries museum, de Notenvloot, het Natuurmuseum, en nog veel meer. Alle instellingen in Leeuwarden doen mee!

Trots!

Heel trots zijn we op de scholen. Zij doen allemaal mee en zijn enthousiast over ons programma. Maar het meest trots zijn we op de kinderen. Wanneer ze genieten van de voorstellingen, hun best doen als ze zelf op het podium staan, hun passie ontwikkelen als ze ontdekken waar ze goed in zijn of ademloos kijken naar een bijzonder kunstwerk. Dat alles hopen we in de komende jaren voort te zetten! Daarom vieren we dit  jubileum met een boekje, waarin we laten zien wat er in 8 jaar is gerealiseerd. De digitale versie staat op www.schoolkade.nl. 

Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 5 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen gisteren
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Filmwerf sluit seizoen af met 'Oppenheimer' Cultuur 14 apr, 12:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Fries Verzetsmuseum voegt Wieke Bosch en Esmée van Eeghen toe aan verzetsmonument Cultuur 13 apr, 12:00
Beeld ter illustratie
Ongezond hard geluid rondom vliegbasis Leeuwarden door F-35 neemt toe Algemeen 13 apr, 09:00