Het oefengebied Marnewaard, deels op land, deels in de Waddenzee en deels op Schiermonnikoog, is één van de drie oefengebieden van de oefening 'Werewolf Resilience'.
Het oefengebied Marnewaard, deels op land, deels in de Waddenzee en deels op Schiermonnikoog, is één van de drie oefengebieden van de oefening 'Werewolf Resilience'. Foto: Ministerie van Defensie

Grote militaire oefening met transportvliegtuigen en militairen begint maandag

Algemeen

Vanaf aanstaande maandag start een grote oefening van het Nederlandse leger, waarbij de Marnewaard in het noorden van onze provincie één van de drie oefengebieden is. Tussen die gebieden zullen Hercules-transportvliegtuigen van Defensie heen en weer vliegen in het kader van de oefening genaamd ‘Werewolf Resilience’.

De oefening vindt plaats van maandag 23 november en donderdag 10 december en zowel militairen van het Korps Mariniers, Korps Commandotroepen en de Luchtmobiele Brigade doen er aan mee.

Transportvliegtuigen zullen in heel Nederland hoor- en zichtbaar zijn
De C-130 Hercules transportvliegtuigen van Defensie zijn in deze periode hoor- en zichtbaar boven heel Nederland. De transportvliegtuig bemanningen trainen samen met de hierboven genoemde militairen in en boven Nederland. Normaal gesproken trainen zij in Yuma, Arizona, dat gaat dit jaar niet.

Allerlei verschillende facetten worden geoefend
Maar trainen en getraind blijven is wel belangrijk. De militairen oefenen touch and go’s, tactische naderingen, vlieghoogten en droppen van para’s en cargo. Allemaal termen die deze oefening aanbod komen. Defensie: “We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept: geen zorgen we lichten verschillende facetten van de oefening de komende twee weken toe.”

Wil je nu alvast wat meer weten over de oefening, check: https://www.defensie.nl/.../07/oefening-werewolf-resilience 

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 7 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 10 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 13 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46