Afbeelding

Muzikante Michelle Samba krijgt Friese Talentprijs 2020

Cultuur

Muzikaal multitalent Michelle Samba (28) ontvangt dit jaar de Talentprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân. Arno Brok, commissaris van de Koning en tevens voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, reikt deze nieuw ingestelde prijs gelijktijdig uit met de Friese Anjer 2020. Dat gebeurt op 9 december in het provinciehuis in Leeuwarden. 

Michelle Samba wordt gezien als het boegbeeld van de Friese talenten. Michelle is een veelgevraagd drummer en daarnaast een zeer gedreven en veelzijdig muzikant. Zij wordt omschreven als een multitalent. Ze weet haar publiek steeds weer te verrassen met vernieuwende producties, waarbij ze zo’n beetje alles zelf doet.

De jury is ervan overtuigd dat Michelle gaat doorbreken met haar unieke en onderscheidende stijl in muziek, uitvoering en presentatie. Dat ze op verschillende vlakken flink aan de weg weet te timmeren blijkt ook uit het feit dat ze optreedt met artiesten als Claudia de Breij, Pink Oculus en De Toppers.

Tegelijkertijd met Friese Anjer
De Talentprijs wordt in 2020 voor het eerst en gelijk met de Friese Anjer uitgereikt, de onderscheiding die bestaat sinds 1991. De Talentprijs is dit jaar in samenspraak met Friesland Pop toegekend en is bedoeld voor een begaafd persoon of een getalenteerde groep die een bijzondere, artistieke prestatie heeft geleverd binnen de popmuziek én de potentie heeft een succesvolle carrière op te bouwen door zich nog verder te ontwikkelen. Michelle Samba ontvangt naast een oorkonde € 1.500 van het Prins Bernhard Cultuurfonds en € 500 van Friesland Pop.

De jury voor Talentprijs 2020 bestond uit Paul Giesen (zakelijk leider Popfabryk), Sjouke Nauta (directeur Friesland Pop), Titus van ’t Veer (projectmanager Friesland Pop) en Jan Blanksma, bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het bijzondere initiatieven en talent. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft twaalf provinciale afdelingen, waaronder het Cultuurfonds Fryslân.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 19 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00