Dijkstra assurantiën regiobank Rijkele leeuwarden
Dijkstra assurantiën regiobank Rijkele leeuwarden

Rijkele Dijkstra: “Verzekeren is zo leuk!”

Column

LEEUWARDEN - ‘Verzekeren is zo leuk!’. Dat vinden wij van Dijkstra Assurantiën tenminste wel. Natuurlijk is het niet echt een sexy product maar je kunt er veel voldoening uithalen. Bij ons is verzekeren nog altijd “people’s business”. Samen met je relatie de verzekeringszaken bespreken en aan de hand daarvan een  goed advies kunnen geven. Juist het contact met mensen, zowel voor de particuliere als de zakelijke verzekeringen, maakt ons vak interessant en leuk.

Natuurlijk gaat er bij ons ook veel via e-mail of online applicaties maar uiteindelijk is het persoonlijk kennen van onze relaties wel een belangrijk facet in de omgang. We merken dat hier ook weer meer behoefte aan is. Verzekeren is natuurlijk ook wat anders dan een pak suiker kopen in de supermarkt. Als er iets gebeurd waarvoor je verzekerd bent dan wil je wel de zekerheid hebben dat je ook op een juiste manier wordt geholpen en schadeloos wordt gesteld. Wil je hier zeker van zijn dan kun je beter bij een onafhankelijke tussenpersoon zoals wij zitten.

Klanttevredenheid

Eigenlijk is de goede afwikkeling van schaden voor ons de enige echte graadmeter om te zien hoe goed wij het doen. Als we een schade hebben afgewikkeld vragen we onze relatie om ons hierop te beoordelen. Met de score van een 9 op een schaal van 10 doen we het bovengemiddeld goed. Een bewijs dat we de juiste verzekering hebben afgesloten voor onze relatie en dat we bovendien de schade goed en snel hebben afgewikkeld. En als de klant blij is zijn wij het ook. Daarom is ons vak echt leuk!

Eigen acceptatie en schadeafwikkeling

We verlenen onze diensten aan particulieren, zzp’ers en bedrijven.  Eigenlijk voor bijna alle verzekeringen kun je bij ons terecht. Voor een groot gedeelte doen we dit in eigen beheer bij ons zusterbedrijf Thomas Assuradeuren. Deze hanteert de pen van diverse verzekeraars en kan zelfstandig verzekeringen accepteren en de schade vaststellen en uitkeren. Dit werkt veel sneller dan de traditionele manier met een omweg langs de verzekeraar. Hierdoor hebben we onze service naar onze klanten sterk kunnen verbeteren de afgelopen jaren.

En alle verzekeringen is?

Ja, komen we toch weer terug op het woord leuk. Dat maakt ons vak juist zo interessant. We bieden alle particuliere schadeverzekeringen aan zoals om het huis, auto en recreatie maar ook uitvaart, levens- en zorgverzekeringen. 

Voor de zakelijke markt is dit niet anders. Alle bedrijfsverzekeringen kunnen bij ons worden afgesloten. Dit is inclusief de verzuim-, zorg- en inkomensverzekeringen zoals voor de ondernemer de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Onze zakelijke adviseurs beschikken over de juiste kennis en kunde om een goede analyse te maken van de risico’s en hier een passende oplossing voor aan te bieden.

Wat doen we nog meer?

Dijkstra Assurantiën is zelfstandig adviseur van de RegioBank. Deze heeft afgelopen jaren steevast de beste beoordeling onder de banken. Ook hier speelt mee dat we persoonlijk contact houden met onze bankklanten. Bij ons kun je nog binnenlopen en je bankzaken regelen. We doen dit ook voor particulieren en bedrijven en waar andere banken voor bedrijven steeds moeilijker bereikbaar zijn hebben wij juist onze diensten uitgebreid met bedrijfspandfinanciering en kredietverstrekking voor het MKB. Onze bankfunctie krijgt dus steeds meer inhoud.

Uiteraard kun je ook voor een goed hypotheekadvies bij ons terecht. Door onze onafhankelijkheid kunnen we bemiddelen voor een groot aantal hypotheekverstrekkers. Onze hypotheekadviseurs kunnen op deze manier er voor zorgen dat, naast een goed advies geven, er een aantrekkelijke rente kan worden aangeboden.

Is de prijs belangrijk?

Natuurlijk willen we allemaal zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld, maar bij ons kijken we niet alleen naar de premie. Goedkoop kan al snel duurkoop worden, juiste verzekeringscondities zijn belangrijk en natuurlijk zoeken we daar een aantrekkelijke premie bij.

We hebben plezier in ons werk en het contact met onze relaties. Alles met elkaar maakt het zo leuk!

Dijkstra Assurantiën
Spanjaardslaan 141
8917 AS Leeuwarden
058 212 5000
www.dijkstra-assurantien.nl

Dijkstra assurantiën regiobank Rijkele leeuwarden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00