vrijdag 25 september, 2020 22:21
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo verwelkomt zeeberen uit door corona getroffen Engelse dierentuin

Leeuwarden, 11 september 2020 – AquaZoo Leeuwarden heeft deze week drie zeeberen uit Engeland mogen verwelkomen. De dieren komen uit de dierentuin Living Coasts, die door de coronamaatregelen genoodzaakt was om de deuren na de Britse lockdown gesloten te houden. 

Door de komst van het drietal bestaat de groep zeeberen in AquaZoo nu uit één man en vier vrouwtjes. “Het is een hele mooie groep die we nu hebben”, zegt hoofd dierverzorging William Kreijkes. “Dit is ook waardevol voor het Europees fokprogramma. Wij hebben daarin nu één van de grotere groepen en uiteraard hopen we dat we over een tijdje jongen mogen verwelkomen.”

Niet vaak te zien

Zeeberen komen niet veel voor in dierentuinen. In Nederland is er naast AquaZoo slechts een andere plek waar ze te zien zijn. In Europese dierentuinen zijn er in totaal 25 zeeberen, verdeeld over acht parken. AquaZoo heeft met de komst van de drie vrouwtjes de op een na grootste groep in Europa.

De Zuid-Amerikaanse zeebeer is verwant aan de zeeleeuw. Deze zeezoogdieren, die in open water voor de kusten van Zuid-Amerika voorkomen, zijn herkenbaar aan de oorschelpen, relatief sterke en lange voorflippers en de mogelijkheid om op alle vier de flippers te lopen. Zeeberen voeden zich vooral met vis, maar eten daarnaast ook kreeft, inktvis en garnalen. Zeeberen worden gemiddeld tussen de 12 en 30 jaar oud.

Meer berichten