Vakantie

Column

Naar de zomervakantie kijk ik altijd zo uit. Het gevoel van even niets moeten en niets hoeven. Niet om zeven. uur mijn bed uit en de luxe hebben om langer te blijven liggen en lekker in bed nog even te lezen. En meestal ook met het vooruitzicht van een reis naar het buitenland. En als ultieme voorbereiding reisgidsen kopen en bedenken wat je graag wilt doen en tegelijkertijd hoeft niets.
 

Maar nu niet. De fietsreis in Noord-Frankrijk gaat niet door, we blijven thuis of we blijven in Nederland. En dat is best een lastige keuze. Het is nog steeds verstandig om zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken en moet je dan wel vakantieplannen maken.

En toch kriebelt en het borrelt het, want vakantie is ook goed voor mij. Ik weet dat ik na een vakantie altijd weer terugkom met nieuwe energie, waardoor ik weer productiever ben. Ik vind het ook belangrijk om voor mezelf te zorgen, de dagelijkse druk even los te laten en daarom op vakantie te gaan. Het lukt me op vakantie ook beter om meer buiten te zijn en meer te bewegen. Gemiddeld voel ik me na een vakantie gezonder. Ik maak meer tijd voor mijn geliefde, mijn vrienden en familie, omdat ik niet de hele week aan het werk ben. 

Nieuwe ervaringen op onze reis-bestemmingen inspireren me en verbreden mijn geest. Een andere omgeving, andere mensen, andere culturen en een andere samenleving geven ook nieuwe inzichten. Dat maakt me flexibeler en daar wordt ik dan ook weer gelukkiger van. Allemaal goede redenen om er toch even tussenuit te gaan. 

Nogmaals, ik vind het lastig, vooral nu het aantal besmettingen weer toeneemt. Het plan is om in Noord-Nederland te blijven, daar de lokale ondernemers te ondersteunen en te genieten van vakantiegevoel met wolkenluchten, een beetje zon en vooral veel ruimte. Een reisgids kopen hoeft nu niet, maar ik ben me wel aan het voorbereiden op wat ik graag wil doen. Een beetje lezen, een eindje fietsen, een stukje wandelen en verder  helemaal niets. 

Het wordt vast een heerlijke vakantie en die wens ik ook u toe!

Désirée van Dijk-Attema
Directeur van Aldlânstate in Leeuwarden en Heerenhage in Heerenveen

Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 minuten geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen gisteren