Afbeelding

Nieuw kennisplatform voor corona-proof mobiliteitsbeleid

Zakelijk

Projectorganisatie Werk Slim, Reis Slim (WSRS) lanceert een nieuw platform voor bedrijven en organisaties die nadenken over hun toekomstig mobiliteitsbeleid. Op het informatieplatform Anders werken en anders reizen ondersteunen werkgevers elkaar door ervaringen, ideeën en tips te delen.

Door de coronacrisis zijn werkgevers op zoek naar nieuwe manieren van werken en reizen. Het reguliere woon-werkverkeer, de zakelijke mobiliteit en de vertrouwde werkwijzen liggen onder de loep, omdat ze niet toekomstbestendig blijken te zijn. Daarom is dit het uitgelezen moment om nieuw mobiliteitsbeleid vorm te geven. Anders werken en anders reizen ondersteunt dat proces op informatieve en praktische wijze.

Goede ervaringen behouden

Friso Douwstra, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Leeuwarden en voorzitter van de projectorganisatie WSRS: “We hebben gezien dat de coronacrisis een duidelijk effect heeft op onze manier van werken en onze manier van reizen naar en voor het werk. Door het thuiswerken is het veel rustiger op straat, ook al verandert dat nu langzaamaan weer na de versoepeling van de maatregelen. Toch moeten we voorkomen dat we straks weer allemaal automatisch in de auto springen. Probeer dus thuis te werken als dat kan en als je toch naar het kantoor gaat, pak dan de fiets, de bus of de trein. Probeer dat op een vaste basis te doen, zodat we niet in één keer verliezen wat we nu hebben gewonnen.”

Wat kunnen werkgevers zelf doen?

“De afgelopen jaren hebben we snoeihard gewerkt aan het programma Werk Slim, Reis Slim: meer spitsmijdingen realiseren, ervoor zorgen dat medewerkers met het openbaar vervoer naar het werk gaan of vaker de fiets pakken. Dat is in de samenwerking met veel bedrijven en organisaties goed gelukt, maar het zijn nu andere tijden. Als een gevolg van de coronacrisis verwachten we dat thuiswerken een steeds grotere rol krijgt en blijft krijgen. Daarmee gaat ook woon-werkverkeer veranderen. Laten we er daarom voor zorgen dat werkgevers die vragen hebben over de mobiliteit van de toekomst, daarvoor praktische en bruikbare handvatten vinden op het nieuwe platform Anders werken en anders reizen. En minstens zo belangrijk: kom bij elkaar, ga met elkaar in gesprek en zoek samen naar oplossingen.”

WSRS helpt op weg!

Het platform van WSRS is bedoeld om werkgevers op weg te helpen bij het maken van nieuw mobiliteitsbeleid. Er zijn concrete handvatten te vinden, zoals handige downloads en linken naar websites. Daarnaast biedt het platform veel informatie en inspiratie om tot slim mobiliteitsbeleid te komen. Werkgevers geven tips en vertellen ook zelf hoe zij hun nieuwe mobiliteit aanpakken. WSRS helpt graag, want het andere werken en reizen is immers nu al begonnen.

Meer informatie op: https://www.werkslimreisslim.nl/kennisplatform/

Werk Slim, Reis Slim

Ministerie van infrastructuur en waterstaat, provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden werken samen onder de naam Werk Slim, Reis Slim aan minder auto’s in de spits en CO2-reductie. WSRS wil met mobiliteitsmaatregelen helpen de regio Leeuwarden en Fryslân beter bereikbaar te maken en te houden op een slimme en duurzame wijze. Dat doet WSRS in nauwe samenwerking met bedrijven en organisaties in Leeuwarden-Fryslân door slim en duurzaam werken, reizen en vervoeren te stimuleren. 

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 13 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46