Afbeelding
Foto: Jacob van Essen

Crowdfunding voor fotoboek Leeuwarder corona-kunst

Cultuur

Zeventig dagen lang zijn er kunstzinnige projecties op gebouwen in en om Leeuwarden gemaakt, als teken van hoop en verbinding in de lastige corona-periode. De makers ervan willen de zeventig foto's graag in een boek presenteren en zijn daarom op zoek naar ruim zesduizend euro om het prachtige fotoboek te realiseren.

Vandaag 22 juli 2020 zijn er 106 donaties gedaan en is 53 procent van het benodigde bedrag binnen. De makers presenteren zich op de website www.voordekunst.nl. De makers zijn Karina Kroft (theaterregisseuse), Remko Smids (technisch ontwerper) en fotograaf Jacob van Essen.

Mooie gedichten en citaten
Karina: "We begonnen vrij onbezonnen, we projecteerden “Only in the darkness can you see the stars” een citaat van Martin Luther King jr. op een flatgebouw in Leeuwarden. De dag erna projecteerden we op het Gerechtsgebouw “Hou (afstand) van elkaar”. Fotograaf Jacob van Essen zag het filmpje ervan op Instagram en sprong meteen op de fiets, hij heeft vanaf die dag alle volgende projecties vastgelegd. De foto’s deelden we via de social media."

"Uit de reacties van het publiek, zowel live als online, sprak eenzelfde soort honger als die, die we zelf ook ervoeren. Honger naar verbinding, hoop en schoonheid. De woorden die we deelden waren net zo goed aanmoediging of troost voor onszelf. Dus wij gingen door."

Zowel Engels, Nederland als Fries
"We gebruikten teksten in het Engels, Nederlands en Fries. We deelden citaten van Brigitte Kaandorp, Leo Tolstoj, Charlie Chaplin, Jules Deelder, Marilyn Monroe, Fransciscus van Sales en vele anderen. Van “Geduld is ware moed” van Shakespeare, tot “ Ik ben blij dat ik leef, en geen vliegje in mijn oog heb” van Toon Hermans, van “Zelfs de zondvloed duurde niet eeuwig“ van Bertolt Brecht. Johan Cruijff is erbij, Frida Kahlo en de Beatles ook."

Ook doneren?
Wil je ook bijdragen aan het realiseren van dit bijzondere fotoboek, klik dan op deze link: https://www.voordekunst.nl/projecten/10756-boek-leeuwarden-projecties-1?fbclid=IwAR2Fy-f3PyxqP754cLqhvoYRUHwCuOq0T_ftbN6Fu-UAo9XUHklq8FUWdzo

Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 30 minuten geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 4 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 18 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00