Afbeelding
Foto: Johan Vogelzang

Bijzondere biodiverse bank ten prooi aan vandalisme

Algemeen

Het duurzame bijzonder vormgegeven ontmoetingsbankje bij het treinstation van Mantgum - de eerste biodiverse ontmoetingsplek in Nederland volgens de samenwerkende partijen Arriva Nederland, Gemeente Leeuwarden, kunstenares Claudy Jongstra en architect Hans Achterbosch - is ten prooi gevallen aan vandalisme.

Vorig jaar in oktober op de Dag van de Duurzaamheid werd het gepresenteerd door Arriva en de gemeente Leeuwarden bij het treinstation van het dorp tussen Leeuwarden en Sneek. Sinds deze week liggen verschillende elementen van het bankje treurig en aan gruzelementen verspreid in een rode vuilniscontainer bij de spoorwegovergang.

Eigenaar Arriva bezint zich
Vervoersbedrijf Arriva laat het bijzonder vormgegeven zitelement opruimen en is zich aan het bezinnen of er wel of niet een nieuwe bank voor in de plaats komt. Het zitmeubel had de naam 'folly for diversity' gekregen en was het resultaat van een samenwerking tussen gemeente Leeuwarden, Arriva Nederland, kunstenares Claudy Jongstra en architect Hans Achterbosch. Arriva Nederland is aanjager van deze samenwerking en is ook de eigenaar van het bankje.

Zo zag het zitmeubel er vorig jaar oktober uit, tijdens de opening. V.l.n.r. toenmalig wethouder Herwil van Gelder, Anne Hettinga van Arriva, architect Hans Achterbosch en kunstenares Claudy Jongstra.
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 3 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 27 mrt, 15:00