Afbeelding

Twee achtervolgingen op één avond

Algemeen

In het noordwesten van de provincie heeft de politie in één nachtdienst twee achtervolgingen beleefd. De ene was achter een snelheidsovertreder aan die zich met hoge snelheid door het centrum van Harlingen begaf en de tweede was achter een snorfietser aan die zich niet aan regels hield en na later bleek ook nog eens zonder rijbewijs reed.

Toen de agenten dinsdagavond 1 juli in Harlingen een snelheidsovertreder een stopteken gaven om deze overtreding af te handelen ging het iets anders dan normaal. De bestuurder nam de keuze om er vandoor te gaan. Na een achtervolging door Harlingen heen reed de bestuurder uiteindelijk de parkeergarage van Rederij Doeksen in. Hier heeft de bestuurder zijn auto niet heel netjes geparkeerd en is er vervolgens rennend vandoor gegaan.

Met de hulp van oplettende burgers kon de bestuurder worden aangehouden in het toilet van de vertrekhal, van Rederij Doeksen. Na controle bleek de bestuurder met een ingevorderd rijbewijs te rijden en was hij onder invloed van alcohol, De bestuurder blies op het bureau een uitslag van 850 UGL. Hij mag zich later bij de rechter verantwoorden voor zijn acties.

Snorfiets op 80 km-weg
Later op de avond reed een snorfiets - die maar maximaal 30 kilometer per uur mag rijden - op een 80 kilometer weg. Toen agenten deze persoon hierop aan wilden spreken ging ook deze er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging lukte het de bestuurder tot stoppen te dwingen. Deze persoon kwam er niet met een waarschuwing vanaf. De scooter is in beslag genomen en de bestuurder reed ook nog zonder rijbewijs op de scooter. Ook deze persoon kan een aantal bekeuringen tegemoet zien.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 11 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 14 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46