Ans Boomsma PFP is uw scheidingsplanner in de regio Friesland-Fryslân.
Ans Boomsma PFP is uw scheidingsplanner in de regio Friesland-Fryslân.

Scheiden tijdens de coronacrisis

Algemeen

Ook tijdens de coronacrisis staan wij gewoon voor u klaar om uw scheiding te regelen. U kunt nog steeds een afspraak maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Uiteraard zonder handen studden en op gepaste afstand, conform de richtlijnen van het RIVM. Geeft u op dit moment echter liever de voorkeur aan online scheiden via videobellen? Geen probleem, ook dat is bij ons gewoon goed geregeld.

Nee, ik ben er niet op uit om uw scheiding te bewerkstelligen. Ik wens u alle geluk, liefde, plezier en goeds voor uw toekomst en hoop dat u mij nooit hoeft te raadplegen! Maar de werkelijkheid is voor een aantal mensen helaas minder mooi…….. 

Ongetwijfeld kent u binnen uw vrienden en kennissenkring mensen die gaan scheiden. Sterker nog, het lijkt er op dat scheiden steeds meer voorkomt. Gelukkig is dat laatste niet het geval. Het aantal (echt)scheidingen is al jaren ongeveer gelijk gebleven. Wat wel zo is, is dat een (echt)scheiding de laatste jaren meer bespreekbaar is geworden en dat er nieuwe wegen zijn gekomen waardoor een (echt)scheiding beter kan verlopen. De nieuwe weg is De Scheidingsplanner, de organisatie voor wie ik in de Friesland/Fryslân actief ben. 

Wat is een Scheidingsplanner?

Een Scheidingsplanner is een financieel deskundige, die zich heeft gespecialiseerd in de financiële afwikkeling van (echt)scheidingen. Een Scheidingsplanner heeft minimaal 10 jaar ervaring als financieel deskundige, werkt op HBO+ niveau en is gediplomeerd en/of gecertificeerd financieel planner. Naast zijn of haar financiële deskundigheid, is een Scheidingsplanner ook geschoold op juridisch gebied, zodat een Scheidingsplanner zijn of haar adviezen vanzelfsprekend toetst aan het juridische kader.

Voor wie is een scheidingsplanner?         

Niet iedereen kan bij een Scheidingsplanner terecht. Een Scheidingsplanner kan het meest betekenen voor cliënten met de volgende kenmerken:
• Zij hebben een modaal of hoger inkomen;
• Zij hebben vermogen in een huis, onderneming, effecten of anderszins opgebouwd;
• Zij willen een regeling met de partner treffen die recht doet aan ieders belangen, gebaseerd op redelijkheid en billijkheid;
• Zij willen alles goed regelen in het belang voor hun eventuele kinderen;
• Zij willen alles goed regelen, zodat zij financieel weer verder kunnen.

Kunnen mensen alleen “samen” naar De Scheidingsplanner?

Nee, dat hoeft niet. Het is uiteraard fijn als de scheiding in overleg kan verlopen, maar de werkelijkheid laat zien dat de meeste scheidingen minder harmonieus verlopen. Wanneer uw scheiding niet in harmonie verloopt kan een Scheidingsplanner als financieel deskundige uw persoonlijke belangen behartigen. Een Scheidingsplanner is geen advocaat, waardoor hij of zij niet kan (en wil) procederen. 

Is een Scheidingsplanner er ook voor scheidende samenwoners? 

Zeker! Voor samenwoners is een scheiding vaak net zo ingrijpend als voor gehuwden of geregistreerd partners. Vooral ook indien er kinderen zijn, moet er net zoveel worden geregeld. Het grote verschil zit in het juridische kader. Het is goed te weten dat er voor een scheiding van samenwoners (met of zonder kinderen) geen advocaat of rechtbank ingeschakeld hoeft te worden.

Waarom een Scheidingsplan?

Tijdens een scheiding vallen er veel zekerheden weg. Op financieel gebied moet er veel geregeld worden. Of het nu gaat om de zorg voor uw kinderen, uw woonhuis, alimentatie of kinderkosten, het zijn allemaal aspecten die u onzeker maken. Alle belangrijke informatie werkt de Scheidingsplanner uit in één allesomvattend plan: het Scheidingsplan®. Hierin passen alle stukjes van “de scheidingspuzzel” naadloos in elkaar. Dit zorgt snel voor duidelijkheid, zodat u en uw partner financieel weer verder kunnen.

Ik kan toch ook naar een advocaat of mediator?

Dat kan. Maar let op, advocaten en mediators zijn geen financieel deskundige! Tijdens het scheidingstraject met een advocaat of mediator moet u dus alsnog een financieel deskundige inschakelen of zélf zaken gaan uitzoeken. Bij De Scheidingsplanner heeft u alle deskundigheid onder één dak.

Maatwerk

Regelt u sommige zaken liever zelf en heeft u alleen behoefte aan antwoorden op bepaalde financiële vraagstukken? Ook dat kan bij De Scheidingsplanner. In gezamenlijk overleg bepalen we voor welke onderdelen De Scheidingsplanner voor u aan de slag gaat en wat u zelf verzorgt. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Wat kost een scheiding via De Scheidingsplanner?

De Scheidingsplanner werkt efficiënt doordat zij alles onder één dak biedt. U heeft dus één aanspreekpunt welke u tijdens het gehele traject begeleidt én adviseert. Dit betekent dat de kosten voor een geheel traject behoorlijk lager zijn, dan in het geval dat u bijvoorbeeld zou kiezen om ieder een eigen advocaat in te schakelen. Uw Scheidingsplanner legt vooraf schriftelijk  met u vast waar de samenwerking en de bijbehorende kosten uit bestaan. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. 

Unieke werkwijze: het Scheidingsplan

Het Scheidingsplan® is een overzichtelijk en in begrijpelijke taal geformuleerde rapportage, waarin alles staat vermeld en berekend dat relevant is voor uw scheiding. Het Scheidingsplan® is een uniek product van De Scheidingsplanner. 

Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 22 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen gisteren
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00