maandag 6 juli, 2020 06:30
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Sfeervol beeld van terrassen langs de grachten in de Leeuwarder binnenstad, gemaakt in 2016.
Sfeervol beeld van terrassen langs de grachten in de Leeuwarder binnenstad, gemaakt in 2016. (Foto: FrieslandHolland.nl)

FNP wil belasting voor Leeuwarder terrassen verder verlagen

Politieke partij FNP dient woensdag 1 juli een amendement in bij de gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden om de precariobelastingen voor de terrassen te verlagen, vooral om de ondernemers te ontzien vanwege de financiële verliezen die geleden dankzij de corona-crisis.

Het voorstel dat er nu ligt, gaat uit van ontheffing van de precariobelasting voor de maanden maart tot en met mei 2020. De FNP wil dat verruimen van maart tot en met december 2020. De kosten in het huidige voorstel zijn 81.000 euro, in het voorstel van de FNP zal het de gemeente 125.000 euro aan inkomsten verminderen. Het is aan de gemeenteraad om er woensdag een besluit over te nemen.

De FNP schrijft: "Yn Nederlân binne der al gemeenten dy’t ûntheffing jûn hawwe oant en mei desimber 2020, guon  oare gemeenten yn Nederlân hawwe it foarnimmen ûntheffing te jaan oant en mei desimber 2020. De hoareka hat troch de 1,5 meter maatregel yn de COVID-19 maatregels, sawol yn as bûten de hoarekagelegenheid, problemen om de boel finansjeel draaiende te hâlden en hoarekagelegenheden komme net yn oanmerking foar it “kwijtschelden van gemeentelijke belastingen”.

Meer berichten