Afbeelding

Gelukkig in je werk: zo geef je je loopbaan een boost

Bedrijf in beeld

Zit jij workwise nog goed? Wil je doorgroeien of gooi je het roer eens helemaal om? Lastige vragen om te beantwoorden. Mogelijk heb je in de coronacrisis (meer) tijd gehad om hier over na te denken. Of misschien is de crisis juist wel direct de aanleiding om een andere keuze te (moeten) maken … Met het e-coaching loopbaanprogramma van Majime krijg je met hulp van een online coach praktische handvatten aangereikt en creëer je je eigen loopbaanstrategie. Met dit plan in de hand geef je je carrière een boost en krijg je (weer) echt plezier in je werk.

Bovenstaand beschrijft in een notendop het e-coachingtraject voor loopbaanadvies van Majime Coaching in Heerenveen. Saskia van Den Dool, eigenaar en coach bij Majime, vertelt er wat meer over. 

Saskia: “Dit e-coaching loopbaanprogramma speelt zich volledig in een online portal af. Daar heb je contact met je coach en al het cursusmateriaal is er te vinden. Het programma bestaat uit drie heldere modules: WILLEN, KUNNEN en MOETEN, met gerichte (reflectie)opdrachten. Het eindproduct is een persoonlijke loopbaanstrategie die door jezelf voor jezelf op maat gemaakt is. Je kunt er meteen mee bezig.”

Willen, kunnen, moeten

De eerste module willen gaat over zelfbeeld, interesses en inspiratiebronnen. “Maar ook over belemmerende overtuigingen en overlevingsmechanismen, want deze zijn minstens zo bepalend”, aldus Saskia. Uit deze fase ontstaat de leidraad voor de loopbaanstrategie.

Het onderdeel kunnen gaat over je successen. En … wat zegt je omgeving hierover. Volgens Saskia is dit een uitdagend onderdeel, maar zegt ze: “Iedereen kent successen, al herken je ze misschien niet direct. Het is ook interessant om te ontdekken hoe anderen jou professioneel zien en wat jij hier uit kunt halen.” Dit onderdeel levert een talentenlijst op. 

Het derde programmaonderdeel is moeten. Saskia: “Het is brainstormen over de ideale situatie. Wat heb je daarvoor nodig, maar ook over wat je tegenhoudt. Dit onderdeel resulteert in een lijst met voorwaarden.

Aan de slag met de nieuwe inzichten

Op basis van de drie lijsten schrijf je je actieplan met concrete doelen en stappen: je persoonlijke loopbaanstrategie. Saskia: “We bespreken dit samen en toetsen je plan op haalbaarheid, geschiktheid en lange termijn.”

100 euro korting voor Rondom-lezers

Toe aan een loopbaanadvies? Je krijgt nu 100 euro korting en betaalt tijdelijk € 295,- inclusief btw en krijgt ook een gratis uitgebreide rapportage van de DISC-gedragsanalyse.

Meer info? www.majime-coaching.nl

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 10 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00